Mariska van der Starre Programmamanager bij het BVB

0

Wellicht heeft u het wel voorbij zien komen; Wilco Volker heeft het BVB verlaten als directeur en zal elders zijn werkzaamheden voortzetten. Zijn taken zullen worden overgenomen door Mariska van der Starre, die per 1 augustus als Programmamanager bij het BVB aan de slag is gegaan. Mariska heeft bestuurskunde gestudeerd in Rotterdam. Ze werkte in diverse communicatie- en adviesfuncties voor verkeer en vervoer bij de Gooi- en Vechtstreek en de kamers van koophandel in Dordrecht en Rotterdam. Ze is tevens zelfstandig beleidsadviseur geweest bij onder andere MKB Nederland en Ministerie van Binnenlandse Zaken. Daarnaast werkte ze ad interim opnieuw voor de kvk’s Rotterdam en Utrecht.

Jarenlange ervaring waarmee ze nu met nieuwe, frisse energie de binnenvaart samen met de andere BVB-collega’s gaat promoten. Naast het bekendmaken van de binnenvaart bij verladers, politici, beleidsmakers en andere externe gesprekspartners, zal ze zich ook gaan richten op het opzetten van een brede promotiecampagne om jongeren te interesseren in een beroep in de binnenvaart. Mooie uitdagingen waar ze met veel enthousiasme mee aan de slag gaat. U zult haar ongetwijfeld een keer tegen komen in het werkveld.

In de volgende nieuwsbrief in september zal zij zich voorstellen aan de sponsoren van het BVB.

Containerbinnenvaart in de spotlight

In het weekend van 19 en 20 augustus zal de museumhaven van het Maritiem Museum in Rotterdam in het teken staan van de containerbinnenvaart. De Danser Group stelt dat weekend twee koppelverbanden, de Alsace-Hollande op zaterdag en de Eiger-Nordwand op zondag, open voor publiek. Om ze te kunnen plaatsen moet de haven leeggeruimd worden, andere schepen in de haven worden tijdelijk elders aan de steigers geplaatst. Bezoekers aan het museum mogen aan boord kijken en een bezoek brengen aan de stuurhut.

Het BVB is aanwezig om de (container)binnenvaart met divers folder- en postermateriaal verder in de kijker te spelen en mensen veilig aan en van boord te begeleiden. Tevens kunnen we de bezoekers meer vertellen over wat de binnenvaart is, kan en doet. Bent u volgend weekend in Rotterdam? Gezellig als u langs komt.

Het containerweekend is onderdeel van het actieve zomerprogramma van het Maritiem Museum met als titel ‘Reis jij mee in de tijd?’. Dit programma loopt nog tot 4 september. Kijk op de website van Maritiem Museum voor alle activiteiten: www.maritiemmuseum.nl

Fotoreportage ANP

Het BVB is begin vorige week benaderd door het ANP die graag een boord van een schip foto’s wilde maken voor hun foto-beeldbank. Het thema was “vergrijzing in de binnenvaart’, dus de focus lag op het in beeld brengen van mensen aan het werk aan boord. Het BVB heeft de familie Bosman van het ms Vigila bereid gevonden mee te werken aan deze reportage. Foto’s uit de beeldbank van het ANP kunnen door de diverse media worden aangeschaft. Hartelijk dank aan de Vigila en bemanning voor hun medewerking! Het zijn erg mooie foto’s geworden.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.