Werkbezoek Michèle Blom

0

Dinsdag 29 augustus bracht Michèle Blom op uitnodiging van het BVB een werkbezoek aan de binnenvaart. Naast de nieuwe directeur-generaal Rijkswaterstaat van het Ministerie van Infrastructuur & Milieu waren tevens vertegenwoordigers uit de branche en diverse hoogwaardigheidsbekleders van Rijkswaterstaat aanwezig.

De ochtend stond in het teken van het shiphoppen. Mevrouw Blom is vanaf een patrouillevaartuig vanuit de Verkeerscentrale in Dordrecht al varende aan boord gegaan bij diverse binnenvaartschepen. Het daadwerkelijk meevaren blijkt telkens weer de beste manier om kennis te maken met de praktijk.

In de middag was een netwerklunch waarbij diverse binnenvaart-branchevertegenwoordigers aanwezig waren voor een kennismaking. Ook werden inhoudelijke, korte presentaties gegeven over onder andere infrastructuur, logistiek, ICT en automatisering in de binnenvaart.
Op deze manier kon mevrouw Blom de sector leren kennen en zich laten informeren over actualiteiten, speerpunten en aandachtsgebieden. Dit alles kan zij meenemen in haar functie bij het ministerie.

 

Containerweekend Maritiem Museum was groot succes

De museumhaven van het Maritiem Museum stond vorige week in het teken van de moderne containerbinnenvaart tijdens een speciaal Containerweekend. Op zaterdag 19 augustus manoeuvreerde het koppelverband Alsace-Hollande van Danser met vier lagen containers de Leuvehaven in.

Dat trok veel bekijks in het centrum van Rotterdam. Een containerschip van 178 meter lang, 11,40 meter breed met ruimte voor 350 containers is nog nooit in de binnenstad te zien geweest.

Op zondag 20 augustus was het de beurt aan het LNG aangedreven koppelverband Eiger-Nordwand. De schepen waren toegankelijk voor het publiek en daar werd gretig gebruik van gemaakt.

Mensen mochten een kijkje nemen in de stuurhut en de machinekamer. Ook het Bureau Voorlichting Binnenvaart was aanwezig om meer over de binnenvaart te kunnen laten zien en vertellen.

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.