Dettmer Tank 134 maakt serie compleet

0
(foto Media Creators)

Met de Dettmer Tank 134 is de serie van zeven schepen com­pleet die Dettmer Reederei de afgelopen jaren in de vaart bracht. Ook nu was Gebr. de Jonge Shipbuilding Services verantwoordelijk voor een vlekkeloze levering van het schip. Het casco bouwde het bedrijf op de eigen werf in Kladovo.

De Dettmer 134 is 86 meter lang en 9,60 meter breed. Lloyds Register verzorgde de klassificatie.

Breko

De afbouw was wederom in handen van Breko in Papendrecht. Visscher Scheepsreparatie, ook al vanaf het begin bij deze serie betrokken, leverde de Volvo Penta-motoren. Twee Volvo Penta’s van het type D13-500 KC, plus twee Reintjes-keerkoppelingen.

De schroeven hebben een diameter van 1,40 meter. Den Breejen Shipyard zorgde voor de schroefasinstallatie. De boegschroef is van Verhaar Omega.

Het kolomstuurhuis werd – naast nog meer onderdelen, zoals de voormast en de roeibootdavit – geleverd door Alubouw de Mooy. De complete elektrische installatie, de stalen lessenaar en de automatische pompbediening komen uit de koker van C-Systems.
Alphatron Marine leverde de nautische apparatuur.

Comfort

Met het comfort en de sfeer aan boord zit het wel goed met de inbreng van Willemsen, dat de isolatie en betimmering deed, en de elektrische vloerverwarming door Speedheat Breda. VE-woning en scheepsstoffering zorgt in het stuurhuis voor de zonwering met VE-screen. WindeX Engineering heeft onder meer de airconditioning en de overdruk­installatie geleverd.

Er zijn vijf centertanks met spiralen. Muehlhahn heeft ze gestraald en gecoat. PSI installeerde alle leidingsystemen aan dek en in de machinekamers. W&O Europe leverde de afsluiters. Heat­master leverde de thermische olie-ladingverwarmingsketel. Hove­ko tekent voor de complete tankmeting en -alarmering en de temperatuur- en drukmeting.

Van Dolpower komen de drie generatorsets, bestaand uit John Deere-motoren en Stamford-generatoren: 370, 120 en 62 kVA. De beide Bornemann-pompen, die geleverd werden door EPS, kunnen 250 kuub per uur verpompen. Foresta Trading is op zijn beurt verantwoordelijk voor het pakket FT Victor-dienstpompen: twee ballast/stripping-ejectoren, hydrofoors, smeerolie-haspelsets en een gasolietrimpomp.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.