De Meerpaal verkeert al vroeg in kerststemming

0

 

Op schippersinternaat De Meerpaal is al volop Kerst gevierd. Woensdagmiddag 11 december hebben de jongste kinderen, onder begeleiding van de stagiaires, geknutseld op de Speelstraat. Dit jaar maakten ze een mooie kerstkrans. Alle kinderen kregen een krans van piepschuim en allerlei kerstmaterialen om de krans te versieren. De resultaten mochten er zijn; alle kinderen glommen dan ook van trots.

(foto’s Cindy van der Elst)

Vrijdagmiddag 13 december hield het internaat in Capelle aan den IJssel de kerstviering met alle kinderen, ouders en personeel samen. “Het was voor het eerst dat we kerst op deze manier gevierd hebben”, aldus Cindy van der Elst. “Voorgaande jaren vierden alle groepen hun eigen kerstfeest. Deze middag was een groot succes. Rick en Pieta, de koks van het internaat, hadden een heerlijk Italiaans buffet verzorgd. Voordat we hieraan begonnen, hebben we gezamenlijk gezongen (onder begeleiding van meester Marten op gitaar), gedichten en gebeden geluisterd en naar een optreden van een moeder en dochter gekeken. Als afsluiting was er ook nog een heerlijk ijstaartenbuffet.”
“Iedereen was erg enthousiast over deze manier van kerst vieren; dus wellicht is er een nieuwe traditie ontstaan.” Van der Elst meldt tot slot: “Langs deze weg willen wij graag iedereen een goede vakantie samen, fijne feestdagen en een gezond en gezegend 2014 toewensen.” 


Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.