- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsDamen neemt zeven CMA CGM-schepen onder handen

  Damen neemt zeven CMA CGM-schepen onder handen

  - Advertentie -

  Delen

  Damen Shiprepair and Conversion (DSC) is bijna klaar met het onderhoudswerk aan zeven schepen van de Franse rederij CMA CGM. De projecten vonden plaats bij Damen Shiprepair Amsterdam (DSAm) en Damen Shiprepair Dunkerque (DSDu). Het eerste project startte in juni 2020, het laatste schip verlaat eind deze maand DSDu.

  In Amsterdam ontving Damen de CMA CGM Cayenne, CMA CGM Saint Laurent en CMA CGM Marseille. Dat zijn identieke zusterschepen van 190 meter lang en met een laadvermogen van 2.100 TEU. De drie schepen ondergingen soortgelijke programma’s, gericht op hun vijfjaarlijkse survey. Daarnaast werden ze onder meer versterkt met 11.000 kilo staal aan de boeg. Verder werd op elk schip onderhoud gepleegd aan de kranen en zijn de schepen opnieuw geschilderd.

  De CMA CGM Marseille. (foto Damen)

  Ballastwaterbehandeling

  In Duinkerken werden de Africa Three, Africa Four, Africa Two en Africa One (in die volgorde) onder handen genomen. Deze onderhouds- en reparatiewerkzaamheden hingen samen met de 10-jaarlijkse surveys, aangevuld met inclusief het verwijderen van de luiken, het schilderen van de romp en  reparatie van de celgeleiders. Tegelijkertijd installeerde DSDu ballastwaterbehandelingssystemen.

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -