- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDAF Paccar MX-13 krijgt typegoedkeuring

DAF Paccar MX-13 krijgt typegoedkeuring

- Advertentie -

Delen

NPS Driven heeft van Lloyd’s typegoedkeuring gekregen voor de DAF Paccar MX-13 met succes afgerond. De schone, zuinige en stille Euro 6 MX motor die Vink diesel al sinds 2017 inbouwt, biedt de binnenvaart een ultramoderne oplossing. Dankzij deze certificering is de motor nu breder inzetbaar en bijvoorbeeld ook geschikt voor passagiersvaart, ADN- en overige geclassificeerde binnenschepen.

De Lloyd’s Register Type Approval is het resultaat van de samenwerking tussen NPS Driven en Vink diesel, ondersteund door DAF. De MX-13 is daarmee de enige Euro 6-marinemotor met typegoedkeuring. “Opgeteld bij de onderscheidende vermogens, korte levertijden en zeer goede beschikbaarheid van onderdelen, maakt de Type Approval het plaatje van de in Eindhoven geproduceerde motor compleet”, stellen de bedrijven.

Expertise bij elkaar brengen

De vraag naar deze certificering kwam rechtstreeks uit de binnenvaartmarkt, waar Vink een belangrijke motorleverancier is. De behoefte aan een typegoedkeuring was al duidelijk tijdens de IWW Stage V-certificering, een uitdaging die NPS Driven en Vink diesel ook samen zijn aangegaan.

NPS beschikt als distributeur over alle benodigde DAF-expertise en testfaciliteiten en heeft contact gelegd met Lloyd’s. Vink heeft de applicatie-eisen duidelijk gemaakt. “Een dergelijk project is alleen mogelijk door de diverse expertises en marktkennis bij elkaar te brengen”, aldus Peter van der Heijden, managing director bij NPS Driven.

“Oprecht unieke motor”

Sander Langenberg, managing director bij Vink diesel voegt eraan toe: “Ik ben blij met de samenwerking, en nog meer met dit resultaat. Met de IWW Stage V-certificering hebben we al aangetoond dat deze motor een plek verdient in de binnenvaart.”

“Met deze Lloyd’s-certificering wordt ook de technologische geavanceerdheid van de motor erkend, en vooral ook de betrouwbaarheid en veiligheid. Een oprecht unieke motor voor deze markt. Dat hier vraag naar is, maakt het aantal reeds bestelde motoren meer dan duidelijk.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -