- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsCTVrede bouwt terminal aan Noordzeekanaal

CTVrede bouwt terminal aan Noordzeekanaal

- Advertentie -

Delen

CTVrede Steinweg laat in Amsterdam een terminal bouwen op aan het Noordzeekanaal. Het bedrijf heeft al twee terminals in de regio: in Zaandam en Amsterdam. Op de nieuwe locatie, het nieuwe bedrijventerrein HoogTij, kan CTVrede zowel binnenvaart- als shortsea-schepen afhandelen.

Samen met logistiek dienstverlener Gam Bakker is CTVrede de eerste die zich vestigt op HoogTij. Het industrieterrein, vooral bedoeld voor offshore-wind gerelateerde en logistieke bedrijven, wordt ontwikkeld door Havenbedrijf Amsterdam, gemeente Zaanstad en Ontwikkelingsbedrijf Haventerrein Westzaan.

Vlnr: Eric Steltenpool (Gam Bakker), Koen Overtoom (Havenbedrijf Amsterdam), Bas Gort (CTVrede), Jaap Bond (gedeputeerde provincie Noord-Holland) en Dennis Straat (wethouder Zaanstad) slaan de eerste, symbolische palen. (foto Max Dijksterhuis)

Dit voorjaar is begonnen met de aanleg van een nieuwe zeehavenkade, verlegging van de Kanaaldijk langs het Noordzeekanaal en de versnelde aanleg van 10 hectare bouwrijp industrieterrein. HoogTij is volgens Havenbedrijf Amsterdam voor logistieke dienstverleners een interessante locatie gezien de ligging: aan het water en dicht bij uitvalswegen. De palen voor de nieuwe panden gingen eind oktober de grond in.

 

Loodsen direct achter de kraan

Bas Gort van CTVrede: “De vestiging op HoogTij is voor ons een mogelijkheid om een nieuw concept aan te bieden aan de (Zaanse) industrie. Door de loodsen direct achter de kraan te plaatsen, naar het voorbeeld van de ouderwetse stuwadoors, elimineren wij de last mile in de logistieke keten. De samenwerking met Gam BAKKER op HoogTij is hiervan het eerste mooie voorbeeld. Wij zullen vanuit de vestiging HoogTij de regio optimaal kunnen bedienen alsmede ontlasten van het aantal verkeersbewegingen.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -