- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDanfoss neemt Visedo over

Danfoss neemt Visedo over

- Advertentie -

Delen

Danfoss heeft Visedo Oy overgenomen, de Finse fabrikant van slimme hybride en elektrische aandrijvingen voor de maritieme industrie, bedrijfsvoertuigen en zware machines. Met deze stap speelt Danfoss in op de groeiende vraag naar elektrische oplossingen om emissies en vervuiling te verminderen en de productiviteit te verhogen.

“Het verwerven van nieuwe innovatieve technologie is een belangrijk onderdeel van onze investering in groei en ik ben enthousiast over het geweldige Visedo-team dat zich aansluit bij Danfoss en onze toekomstige reis”, zegt Kim Fausing, president en CEO van Danfoss. “Elektrificatie is een snel ontwikkelend gebied en heeft enorm potentieel en Visedo is een goed voorbeeld van hoe we op klantbehoeften kunnen richten en tegelijkertijd ons portfolio versterken door een breder aanbod oplossingen te bieden.”

Danfoss levert producten en diensten voor koeling, airconditioning, verwarming, aandrijftechniek en mobiele machines. Het Deense bedrijf heeft meer dan 25.000 medewerkers en klanten in meer dan 100 landen.

 

Strengere emissieregels

“Dit is een geweldige dag voor Lappeenranta,” zegt Tuomo Rönkkö, bestuursvoorzitter van Visedo. In Lappeenranta zit het hoofdkantoor van Visedo. “De overname erkent de kennis en uitmuntendheid die door de jaren heen is opgebouwd door Visedo en de Lappeenranta University of Technology. De lange termijn focus van de oorspronkelijke investeerders en de mogelijkheid om de beste deskundigen te vinden om te werken voor het bedrijf, zijn de basis geweest voor dit succesverhaal. We zijn blij dat het verhaal verder reikt en meer investeringen naar de hele regio zal brengen.”

Visedo wordt geïntegreerd in het Danfoss Power Solutions business-segment. Eric Alström, president van Danfoss Power Solutions, zegt: “Met deze overname positioneren we Danfoss en Danfoss Power Solutions nog sterker. We zien een groeiende vraag naar elektrische oplossingen binnen offroad-voertuigen en de maritieme markt in reactie op de strengere emissieregels die op deze markten worden opgelegd, evenals de efficiëntie en productiviteitswinst die deze oplossingen opleveren.”

 

Sprong vooruit

“Samenwerking met Danfoss betekent een gigantische sprong voor onze missie om met onze elektrische oplossingen een eind te maken aan vervuiling. Samen met Danfoss zullen we meer capaciteit en investeringen hebben voor meer innovatie”, aldus Kimmo Rauma, directeur van Visedo.

De overname omvat wereldwijd alle Visedo-dochterondernemingen en de ontwerp- en productielocatie in het hoofdkantoor in Lappeenranta. Het bedrijf heeft dochterondernemingen in Nederland (Schiedam) en Hong Kong.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -