- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsCoVadem trekt geld aan voor groei

CoVadem trekt geld aan voor groei

- Advertentie -

Delen

CoVadem krijgt een externe investering die kan oplopen tot 1,5 miljoen euro. Daarmee gaat het de komende twee jaar het aantal schepen uitbreiden dat informatie verzamelt over de actuele en voorspelde diepgang van vaarwegen. Ook zal het in Amsterdam gevestigde bedrijf zijn informatiediensten voor de binnenvaart en vaarwegbeheerders uitbreiden.

CoVadem ontstond in 2104 als project binnen het IDVV-programma van Rijkswaterstaat. Het heeft als doel slim gebruik te maken van actueel inzicht in de beschikbare en verwachtte waterdiepten, waardoor de binnenvaart efficiënter, veiliger en schoner kan varen. De diepgangsinformatie wordt verkregen door een netwerk van deelnemende schepen die tijdens het varen de diepgang meten en die gegevens doorgeven aan het systeem. De informatie is vervolgens voor alle deelnemers beschikbaar.

 

Externe investeerders

Het succes van CoVadem valt of staat met het aantal metende schepen. Het bedrijf is nu toe aan de opschaling van dat aantal. “Daar werken we hard aan met onze deelnemers. Om voldoende snelheid te kunnen maken, en omdat de kosten voor de baat uitgaan, gingen we in 2018 op zoek naar een externe investeerder.” Aldus de initiatiefnemers.

Het zijn er twee geworden: op vrijdag 7 december tekenden ze een investeringsovereenkomst met PDENH (Participatiefonds Duurzame Energie Noord-Holland) en FORWARD.one. “Een mooie combinatie van investeerders die onze markt en service zeer goed weergeeft. PDENH als publiek fonds met duidelijke maatschappelijke ambities en een focus op duurzame mobiliteit, in combinatie met de zakelijke en maritieme expertise van FORWARD.one.”

 

Symposium op 20 december

Op 20 december organiseert CoVadem in Nijmegen een symposium aan boord van het mps Carmen. Dan presenteren de eigenaren hun plannen en vertellen ze meer over de details van de investeringsovereenkomst en de geplande opschaling.

foto: Op 7 december werd de investeringsovereenkomst ondertekend. (foto CoVadem)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -