Containeroverslag in Luik gestegen ondanks corona

0
(foto Havenbedrijf Luik)

Als gevolg van de coronacrisis is de overslag in de haven van Luik in de eerste helft van het jaar met 12 procent gedaald naar 9,3 miljoen ton. Het spoorvervoer ging het hardst achteruit (-29 procent), gevolgd door de scheepvaart (-11 procent) en het wegvervoer (-7 procent).

Alle goederengroepen lieten een daling zien, behalve het containervervoer over water. De overslag op de drie Luikse containerterminals (Renory, Monsin en Luik Trilogiport) groeide juist met 17 procent naar ruim 51.075 TEU.

Investeren

Dat is opmerkelijk, aangezien in veel andere havens de containeroverslag daalde. Het Havenbedrijf Luik hoopt dat de overslag ook in de andere goederensegmenten tijdens het laatste kwartaal weer gaat aantrekken en is in gesprek met bedrijven in de haven om ze te ondersteunen.

In samenwerking met het Waalse ministerie voor mobiliteit en openbare werken investeert het havenbedrijf in de periode 2020-2024 zo’n 18 miljoen euro in onderhoud, uitbreiding en vernieuwing van infrastructuur. Dit budget blijft ondanks de overslagdaling door corona gehandhaafd. Naast de uitbreiding van de containerterminals Renory en Trilogiport investeert de haven onder meer in extra spoorinfrastructuur en de uitbreiding van de jachthaven.

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.