- Advertentie -
- Advertentie -
HomeVideo235 miljoen euro voor hoogwaterbescherming Maas

235 miljoen euro voor hoogwaterbescherming Maas

- Advertentie -

Delen

Het rijk en de provincies Noord-Brabant en Gelderland steken 235 miljoen euro in verbetering van de veiligheid van de Maas. Als onderdeel van het Hoogwaterbeschermingsprogramma worden over een afstand van 26 kilometer tussen Ravenstien en Lith 26 kilometer dijken versterkt.

Op 7 september ondertekenden de betrokken partijen de overeenkomst daarvoor. De versterking van de Maasdijk aan Brabantse zijde wordt gecombineerd met ruimte voor de Maas aan Gelderse en Brabantse zijde, wat kansen biedt “voor nieuwe natuur, recreatie en economie”.

Dijkversterking

Nieuwe wettelijke veiligheidsnormen uit 2017 maken het nodig de dijk tussen Ravenstein en Lith te versterken. De partijen die betrokken zijn bij het project Meanderende Maas gaan de mix aan maatregelen samen verder uitwerken. Het eigenlijke werk start in 2023.

In Meanderende Maas werken het rijk en de regio samen. Waterschap Aa en Maas trekt het project en werkt daarin samen met de provincie Noord-Brabant, gemeente Oss, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, Natuurmonumenten, de provincie Gelderland, waterschap Rivierenland en de gemeenten Wijchen en West Maas en Waal.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -