- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsChris van Eijmeren: van binnenvaartdocent tot ‘Ridder’

Chris van Eijmeren: van binnenvaartdocent tot ‘Ridder’

- Advertentie -

Delen

Chris van Eijmeren, oud-docent van het Scheepvaart- en Transport College, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De Rotterdammer ontving de koninklijke onderscheiding maandag 26 april uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Van Eijmeren heeft zijn uitgebreide kennis van de binnenvaart, vaarwegen en kunstwerken ook buiten en na zijn werk in het onderwijs beschikbaar gesteld. Onder meer als vrijwilliger bij Vereniging De Binnenvaart. Hij is bijvoorbeeld mede-organisator van de maritieme studiereizen van de vereniging. Op museumschip René Siegfried geeft hij geregeld lezingen.

Het STC maakt ook nog dankbaar gebruik van zijn expertise, voor de ondersteuning van vakdocenten.

Brug

Van Eijmeren is ook actief binnen de Stichting Bewonersbelangen De Veranda Rotterdam. Daar stelt hij zijn nautische kennis in dienst van de inspraak bij de plannen voor een nieuwe oeververbinding tussen Kralingen en Rotterdam-Zuid. Hij waarschuwt voor de onveilige situatie die voor de binnenvaart ontstaat indien voor een brug wordt gekozen.

 

 

Chris van Eijmeren ontving de onderscheiding in het Rotterdamse stadhuis uit handen van burgemeester Aboutaleb en in het bijzin van zijn echtgenote. (foto Vereniging De Binnenvaart)

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -