- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAntoon Bosman krijgt lintje op verjaardag

Antoon Bosman krijgt lintje op verjaardag

- Advertentie -

Delen

Antoon Bosman is vrijdagmiddag 31 mei benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De 61-jarige eigenaar en directeur van Bosman Shipping Group kreeg de koninklijke onderscheiding gekregen voor zijn bijzondere verdiensten voor de binnenvaart en de Zwijndrechtse samenleving.

De Zwijndrechtse binnenvaartondernemer werd op zijn verjaardag verrast door burgemeester Leon Anink.

Aanjager van innovatie

Antoon Bosman startte in 1980 met zijn eerste containerschip. De Bosman Shipping Group is uitgegroeid tot een toonaangevende rederij met container- en tankschepen. Bij de rederij zijn 150 mensen in dienst.

Bosman geldt als een van de grote aanjagers van innovatie in de binnenvaartsector. Als een van de eersten zag de Zwijndrechtenaar het belang van vergroening van de vloot. Daarnaast investeerde hij altijd in mensen, onder meer door hen opleidingen en doorgroeimogelijkheden te bieden. Dat deed hij mede vanuit het belang van de gehele sector.

Bosman stimuleert en ondersteunt ook jonge ondernemers die een eigen binnenvaartonderneming willen beginnen, zowel binnen als buiten de eigen firma. Jonge participanten konden mede door zijn hulp meegroeien binnen het bedrijf.

KSCC

“Wij mogen ons in Zwijndrecht trots voelen dat onze gemeente zoveel ondernemers in de binnenvaart kent, in het bijzonder de heer Bosman. Het is zeker ook zijn verdienste dat het vervoer over water is toegenomen”, zei burgemeester Leon Anink toen hij Antoon Bosman met het lintje verraste.

Naast zijn verdiensten en inzet voor de binnenvaart, is Bosman actief voor de katholieke kerk. Hij is onder meer vrijwilliger en sponsor voor het KSCC (Katholiek Sociaal en Cultureel Centrum). Ook in de Zwijndrechtse gemeenschap toonde hij zijn grote maatschappelijke betrokkenheid. Zo is hij actief vrijwilliger bij tennisvereniging De Drie Heugels (DDH). Hij richtte daar de Scheepvaartvrienden van DDH op, een club van 22 sponsors die de club financieel steunen.

Correctie 3 juni 2024: In een eerdere versie van dit bericht stond dat Antoon Bosman met pensioen gaat. Daar is (nog) geen sprake van.  

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -