CAO maakt einde aan stakingen APM Terminal

0

De stakingen bij de APM Terminal in Rotterdam zijn voorbij. Het bedrijf heeft voor de in aanbouw zijnde terminal op Maasvlakte 2 (APM Terminals MVII) een nieuwe CAO gesloten met de vakbonden FNV Havens en CNV Vakmensen. Het onderhandelingsresultaat behelst een nieuwe overeenkomst die vanaf 1 januari 2014 voor vier jaar zal gaan gelden voor de nieuwe terminal op Maasvlakte 2.

“De nieuwe cao biedt duidelijke arbeidsvoorwaardelijke afspraken voor onze huidige en nieuwe medewerkers”, aldus Frank Tazelaar, managing director van APM Terminals MVII. “Medewerkers van APMTR die de overstap van de bestaande naar de nieuwe terminal vrijwillig willen maken, kunnen nu de keuze maken met volledig inzicht in de nieuwe cao en met behoud van salaris en perspectief.”
Met het oog op de opening van de terminal in november 2014 begint APM Terminals MVII in januari 2014 al met de verdere opbouw van de operationele organisatie.

Een kernelement in de nieuwe cao is het mogelijk maken van 24/7-operaties, van belang voor de hogere productiviteit die klanten verlangen van moderne containerterminals. Aldus het bedrijf in een verklaring. In de cao is ook vastgelegd dat er naast de automatische prijscompensatie gematigde loonstijgingen zullen zijn van 0,5 (2015) en 1,0 procent (2016) plus 3.600 euro bruto aan eenmalige uitkeringen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.