- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBoskalis redt Maersk Honam na grote brand

Boskalis redt Maersk Honam na grote brand

- Advertentie -

Delen

Boskalis heeft in de Arabische Zee met succes de grote uitslaande brand op de Maersk Honam geblust en het containerschip en de lading veiliggesteld, aldus het bedrijf.

De Honam is een zogeheten ultra-large containerschip (ULCS) uit 2017 met een capaciteit van 15.262 TEU. Na een explosie brak op 6 maart een zware brand uit toen het schip op de Arabisch Zee voer, 900 zeemijl ten zuidoosten van Salalah (Oman) en 800 zeemijl ten westen van Mumbai. Na pogingen de brand zelf te blussen moest de bemanning het schip verlaten. Drie bemanningsleden zijn overleden; één wordt  vermist.

 

Brand meester

Boskalis Salvage werd benaderd om de brand te blussen en het schip en zijn lading te redden. Circa dertig medewerkers zijn direct vanuit Singapore en Nederland gemobiliseerd. De operatie is in partnership en in nauw overleg met de scheepseigenaar uitgevoerd.

Met de inzet van een zestal schepen, uiteenlopend van grote zeeslepers tot kleinere sleepboten, alle met brandblusfaciliteiten aan boord, kon afgelopen weekend het sein brand meester worden gegeven. Daarmee is slechts een klein deel van de lading door de brand verloren gegaan en is voorkomen dat het schip zou zinken.

 

Sleepverbinding

De afgelopen dagen is gericht bluswerk aan boord van het schip verricht. De stabiliteit van de Honam is gecontroleerd en er is een sleepverbinding tussen het containerschip en een zware zeesleper gelegd.

Inmiddels wordt het schip voorzichtig in noordelijke richting gesleept en in afwachting van instructies van de klant brengt Boskalis de Honam naar een nog aan te wijzen haven, alwaar de lading gelost zal worden.

foto’s: Koninklijke Boskalis Westminster

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -