- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBoluda neemt ook Iskes over

Boluda neemt ook Iskes over

- Advertentie -

Delen

Boluda Towage neemt de havensleepactiviteiten van Iskes Towage & Salvage over in Eemshaven, Lubeck en Lissabon. Ook de offshore-activiteiten en het management en kantoorpersoneel op het Iskes-hoofdkantoor in IJmuiden gaan over naar het Spaanse bedrijf, dat in 2019 ook al Smit Kotug inlijfde.

De aankoop van Iskes versterkt Boluda’s positie als toonaangevend bedrijf in havensleepdiensten en maritieme oplossingen in Europa. Iskes blijft een aparte entiteit, die direct opereert onder het hoofdkantoor van Boluda in Valencia. Het bedrijf zal de bestaande havensleepactiviteiten blijven doen en zich gaan richten op het verder uitbouwen van de offshore-activiteiten van Boluda in Noordwest-Europa. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar de Baltische markt, het Kielerkanaal en Polen.

Familiebedrijven

Na de officiële afronding van de transactie, die gepland is in februari, wordt het lokale managementteam van Iskes Towage & Salvage in IJmuiden geleid door managing director Ronald Vergouwen. Voormalig eigenaar Jim Iskes blijft aan boord als strategisch adviseur.

Na het ondertekenen van het contract, op 21 januari in Amsterdam, zei Jim Iskes: “We zijn erg blij om ons aan te kunnen sluiten bij de Boluda Group omdat het ook een familiebedrijf is, met korte lijnen en eenzelfde passie voor de business. We kunnen ons niet beter wensen met deze gecombineerde organisatie en vloot.”

“Hoewel we ons op dit moment in uitzonderlijk uitdagende tijden bevinden, zijn we vastbesloten om ons in te zetten om de toekomst van Boluda te bestendigen, de positie van Boluda als Europese marktleider op het gebied van sleepboten te versterken en om nieuwe kansen te creëren met onze eigen innovatieve Iskes-manier van werken.”

Synergie

Vicente Boluda Fos, voorzitter van Boluda Corporacion Maritima: “We zijn al lange tijd bevriend met Iskes en we waarderen hun ondernemersgeest en baanbrekende visie. Daarom zijn we erg blij dat ze deel wilden uitmaken van onze groep.”

Vicente Boluda Ceballos, executive vice-president van Boluda, voegde daaraan toe: “We hebben onlangs de voordelen ervaren van de synergiën die voortvloeien uit dit partnerschap. Zo heeft de Iskes-sleepboot Ginger enige tijd onze Londense havenoperatie bijgestaan. Met spannende tijden voor de boeg geloven we onvoorwaardelijk in de toegevoegde waarde van de professionele bemanningen en ervaren medewerkers van Iskes bij toekomstige projecten.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -