- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBoek toont veelzijdigheid van Rotterdamse haven

Boek toont veelzijdigheid van Rotterdamse haven

- Advertentie -

Delen

Vrijdag 22 maart is het zevende deel van Mooie schepen en banen in de haven van Rotterdam verschenen. De boekenreeks laat zien hoe veelzijdig de haven en de scheepvaart zijn. Daarin slagen auteurs Cees de Keijzer en Piet van Dijk door bijzondere schepen en beroepen in de schijnwerpers te zetten en helder te verklaren wat hen zo bijzonder maakt.

Diverse van de schepen kwamen al eens in deze krant aan bod, in de rubriek Wereldschepen. Cees de Keijzer (voorzitter) en Piet van Dijk (secretaris) zijn namelijk actief binnen de Rotterdamse afdeling van de World Ship Society (WSS) en leveren ook bijdragen voor deze rubriek.

Deel 7

De reeks ontstond in 2010. De eerste zes delen werden uitgegeven door de Rotterdamse uitgeverij Coolegem Media. Door ziekte moest eigenaar Hans Coolegem afhaken. In Peter Egge van Uitgeverij Watermerk – ook een Rotterdamse uitgeverij, maar inmiddels gevestigd in Lekkerkerk – werd een al even bevlogen opvolger gevonden. Hij maakte het mogelijk dat deel 7 er ook daadwerkelijk kwam.

Als het aan de auteurs ligt, komen er nog meer boeken. Van Dijk: “Cees is de grote motor achter het boek. Hij heeft het materiaal voor het boek al bijna klaarliggen.”

De Keijzer maakt de verhalen over de schepen. Van Dijk deed de interviews over de banen.
Voor de foto’s konden ze rekenen op de steun van meerdere fotografen: professionele en shipspotters die lid zijn van de WSS.

Nieuw personeel

Tijdens de ledenbijeenkomst in Ibis Hotel Vlaardingen werd het nieuwe boek gepresenteerd. De Keijzer en Van dijk overhandigden het eerst exemplaar aan Bas Janssen, die directeur van Deltalinqs. Die organisatie behartigt de belangen van bedrijven in het Rotterdamse havengebied. Janssen wees erop hoe belangrijk het is dat de haven laat zien hoe mooi het werk er is.

De bedrijven zitten, vooral door de vergrijzing, te springen om nieuw personeel. Mooie schepen en banen kan helpen om meer mensen te interesseren voor die dynamische en afwisselende wereld.

Het boek kost 18,95 euro en is te bestellen via www.watermerk.eu. Vul als kortingscode ‘BK19’ in, dan is de verzending gratis.

De cover van het zevende deel uit de serie.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -