Komend weekend 33e Open Scheepvaartdagen Antwerpen

0

Beursorganisator Expolaen zet dit jaar voor de tweede keer in samenwerking met het Rijn- en Binnenvaartmuseum de schouders onder de Open Scheepvaartdagen. Expolaen-directrice Tinne Peeters kijkt vooruit naar drie boeiende beursdagen: van 29 tot en met 31 maart.

De Open Scheepvaartdagen vinden al voor de 33e keer plaats. Begonnen als een soort ‘braderij’ op het eilandje in Antwerpen zijn ze uitgegroeid tot een volwaardige binnenvaartbeurs in de Waagnatie. Die trekt jaarlijks zo’n 5.000 internationale bezoekers en staat – naast het zakelijke aspect – ook bekend om haar gezellige karakter.

Vrijdag en zaterdag zijn van oudsher de meer ‘zakelijke’ dagen, zondag is een familiedag. Peeters: “Persoonlijke ontmoeting was altijd al een belangrijke pijler onder de Open Scheepvaartdagen en dat zal ook altijd zo blijven!”

Internationale exposanten

Zo’n 150 bedrijven uit België, Nederland en Frankrijk tonen op de Open Scheepvaartdagen hun laatste innovaties op het vlak van scheepstechnologie, scheepsinrichting, onderhoud en reparatie, nieuwbouw, digitalisatie enzovoort. Naast de ‘vaste klanten’ zijn er weer een aantal nieuwkomers die nooit eerder hebben deelgenomen aan de Open Scheepvaartdagen.

Daarnaast zijn vakorganisaties, verenigingen en opleidingsinstituten aanwezig, waaronder het Kenniscentrum Binnenvaart Vlaanderen, varend erfgoed-organisaties, het internaat Don Bosco Wijnegem en Campus Leerhaven. Ook het Havenbedrijf Antwerpen en de Vlaamse Waterweg presenteren hun dienstverlening. 

Helpende handen

De organisatoren schakelen professionele partijen in voor onder meer catering en opbouw, maar kunnen ook rekenen op de steun van vrijwilligers. Hoewel de huurprijs voor de Waagnatie gestegen is, vertaalt zich dit niet door in hogere huurprijzen voor een stand. Ook de horecaprijzen zijn naar goede gewoonte heel democratisch.

De Schroef ondersteunt bij de kinderanimatie, die in de hal plaatsvindt nabij de cateringzone. Met een goochelshow en talrijke spelactiviteiten kunnen ook de allerjongsten op de beurs hun hart ophalen!

Gezellig en innovatief

De toegang is wederom gratis. Op de parkeerplaats van de Waagnatie kun je de auto voor 5 euro een hele dag parkeren.

Tinne Peeters kijkt uit naar drie aangename beursdagen met veel innovatie, gezelligheid en volop ruimte om te netwerken. “Het voorjaar is voor scheepseigenaren een goed moment om zich voor te bereiden op bijvoorbeeld een werfbezoek. Ze kunnen op de Open Scheepvaartdagen informatie verzamelen, prijzen vergelijken en afspraken maken. Kom vooral langs. Het is nu al prachtig weer en we hopen dat ook eind maart het zonnetje volop zal schijnen.”

29, 30 en 31 maart
dagelijks van 14.00 tot 20.00 uur

 

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in