- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuws10 miljoen voor verbetering overslag

  10 miljoen voor verbetering overslag

  - Advertentie -

  Delen

  Nederland krijgt dit jaar 23 miljoen euro Europese subsidie voor infrastructuurprojecten. 10 miljoen euro daarvan is bestemd voor verbetering van de overslag naar de binnenvaart en het spoor. Op 25 maart gingen de Europese lidstaten akkoord met het door de Europese Commissie voorgenomen besluit over de subsidieverdeling.

  De terminal van Rotterdam World Gateway, het Rail Service Center aan de Eemhaven en Havenbedrijf Moerdijk krijgen samen zo’n 10 miljoen om de overslag van goederen naar binnenvaart en spoor te verbeteren. Met het geld worden onder meer twee containerkranen gebouwd.

  TEN-T

  De subsidies komen uit het Europese programma voor het Trans-Europese Vervoersnetwerk (TEN-T). Dit programma heeft als doel om binnen de Europese Unie tot één grensoverschrijdend hoofdnetwerk voor het vervoer over land, water en door de lucht te komen. De projecten zijn door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voorgedragen.

  In totaal krijgen elf projecten waar Nederlandse partijen bij betrokken zijn een subsidie van bij elkaar 69 miljoen euro. 23 miljoen hiervan gaat rechtstreeks naar Nederland.

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -