Eén stageboek voor heel Europa

0
Onderdeel van de verplichte stageperiode is een uitgebreide simulatortraining. (foto Edinna)

Het uniforme Europese opleidingsdossier voor de binnenvaart is nu beschikbaar om te downloaden. Met dit handboek kan de voortgang van leerling tijdens hun stage worden bijgehouden.

Het trainingsdossierboek loopt vooruit op de Europese richtlijn die vanaf 1 januari 2022 competentiegericht opleiden en trainen voorschrijft. Het Europees stageboek is zo opgezet dat studenten en begeleiders er gemakkelijk mee kunnen werken. Er zijn twee versies beschikbaar: één op operationeel niveau en één op managementniveau.

COMPETING

De ontwikkeling van het nieuwe recordboek maakt deel uit van het pan-Europese project COMPETING, waarin vijftien onderwijsorganisaties uit acht landen werken aan de invoering van competentiegericht onderwijs voor de Europese binnenvaart. De verplichte stageperiode bestaat uit een vaarperiode aan boord van een binnenschip en een uitgebreide simulatortraining. Het nieuwe European Training Record Book, is een van de eerste resultaten van het COMPETING-project.

(foto Edinna)

In het COMPETING-project wordt gewerkt aan zeven bekwaamheden en het bijbehorende lesmateriaal, zowel op operationeel als op managementniveau. Het gaat om onderwerpen als navigatie, scheepsexploitatie, vrachtbehandeling, stuwage en passagiersvervoer, maritieme techniek en elektrische, elektronische en besturingstechniek, onderhoud en reparatie, communicatie en gezondheid en veiligheid en milieubescherming. Het lesmateriaal komt later dit jaar beschikbaar.

Het nieuwe en uniforme Europese boek voor opleidingsdossiers is te vinden op de website van onderwijskoepel Edinna.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.