Beste werk van Nederlandse zeeschilders verzameld

0

Burgemeester Koos Schouwenaar van Middelburg opent op 5 februari de expositie ‘Nederlandse zeeschilders weerspiegeld’ in GalleryMaritime. Daarbij is onder meer Leentje Linders aanwezig, een van de dertig geselecteerde kunstenaars van de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders (NVZ). De NVZ zet zich sinds 1963 in om het niveau van de Nederlandse maritieme kunst op een hoog peil te houden.

Afgelopen november erscheen het kunstboek WEERSPIEGELD.

Afgelopen november verscheen het kunstboek WEERSPIEGELD, waarin recent werk van de dertig zeeschilders in foto’s is afgebeeld, gecombineerd met een beschrijving van ieders artistieke passie voor de zee. In de expositie stelt GalleryMaritime een selectie uit het boek tentoon.Zo is er werk te zien van Geer Huybers, Johan Meeske, Peter de Rijcke, Ludo van Well én Leentje Linders.

Bekendheid
Linders mag zich verheugen in wereldwijde bekendheid, schrijft galeriehoudster Dimp Nelemans: “Met haar gevoel voor schoonheid, perfectie en creativiteit weet zij heden en verleden te verenigen in etsen die tot de verbeelding spreken. Het werk van Linders is bekend tot ver over de Nederlandse grenzen. En, degene die vaak vliegreizen maakt heeft ongetwijfeld al eens kennis gemaakt met haar andere passie; de luchtvaart. Zij werkte in opdracht voor Fokker, Schiphol, KLM/Air France, de Koninklijke Luchtmacht en John F.Kennedy Air Port New York.” Haar meest recente opdrachtgevers zijn koningin Beatrix en Akbar Al Baker van Qatar Airways.

Een werk van Leentje Linders.

“Bijzonder aan haar werkmethode is dat zij een moderne toepassing heeft gevonden voor de vijftiende15e-eeuwse etstechniek waar Rembrandt destijds mee werkte. De combinatie toepassing van techniek en gevoel voor ethiek levert tijdoverschrijdende, samengestelde, verbeelding.”

Het boek WEERSPIEGELD is exclusief te koop in de galerie. Leentje Linders is 5 februari 2012 aanwezig om het boek te signeren.

GalleryMaritime is geopend van donderdag tot en met zaterdag én op elke eerste zondag van de maand van 12.00 uur – 17.00 uur en op afspraak: 0622 59 14 52. De toegang is gratis.
l

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.