- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBeperkte stremmingen Ramspol door testen software

Beperkte stremmingen Ramspol door testen software

- Advertentie -

Delen

Voor het testen van een software-update sluit Rijkswaterstaat deze maand drie keer de Ramspolkering. Dat veroorzaakt beperkte stremmingen voor de scheepvaart op 16 en 23 mei.

In de zomer van 2022 is het beslis- en besturingssysteem van de stormvloedkering bij Kampen compleet vernieuwd. De verouderde hard- en software, die nodig is voor het veilig bedienen, besturen, beslissen en bewaken, kreeg na ruim twintig jaar een update. Nu het nieuwe systeem een jaar in gebruik is, zijn er verbeteringen in de software doorgevoerd. Die is alleen te testen door de kering in werking te stellen en proef te laten draaien.

Drie geulen

Ramspol heeft drie geulen die door middel van drie balgen afgesloten kunnen worden. Twee geulen dienen als vaargeul: de vaargeul Ramsdiep (alleen beroepsvaart) en de vaargeul Ramsgeul-Noord (alleen recreatievaart). De geul Ramsgeul-Zuid is altijd dicht voor alle scheepvaart.

De drie balgen worden om de beurt getest. Wanneer Ramsgeul-Noord (recreanten) gestremd is en het Ramsdiep (beroepsvaart) niet, mogen pleziervaarders door de beroepsvaargeul van het Ramsdiep varen. Bij stremming van alleen de vaargeul Ramsgeul-Zuid is er gewoon doorvaart mogelijk voor beroepsvaart en recreanten.

  • Woensdag 10 mei 2023 van 08.00 tot 18.00 uur: Ramsgeul-Zuid gestremd. Geen scheepvaart hier toegestaan dus geen hinder.
  • Dinsdag 16 mei 2023 van 06.00 tot 23.59 uur: Ramsgeul-Noord gestremd (recreatievaart). Recreatievaart kan gebruik maken van Ramsdiep dus geen hinder.
  • Dinsdag 23 mei 2023 van 06.00 tot 23.59 uur: Ramsdiep (beroepsvaart) gestremd. Stremming voor de beroepsvaart.

Kijk voor meer informatie over Ramspol op stormvloedkering Ramspol.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -