- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDrones controleren Antwerps havengebied

Drones controleren Antwerps havengebied

- Advertentie -

Delen

Vanaf nu voeren autonome drones dagelijks vluchten uit in het Antwerpse havengebied.​ Port of Antwerp-Bruges heeft op 5 mei het ‘D-Hive drone-in-a-box’-netwerk gelanceerd, samen met DroneMatrix, Skeydrone en Proximus. Ze verwachten dat het netwerk een belangrijke bijdrage gaat leveren aan de algemene veiligheid in de haven.

​Het D-Hive-netwerk dekt het meer dan 120 km2 grote havengebied af met zes geautomatiseerde drones. De zes extra paar ogen in de lucht helpen de havenautoriteiten om het gebied te beheren, inspecteren en controleren. De haven zal de drones inzetten voor onder andere ligplaatsbeheer, monitoring, inspecties van infrastructuur, olievlek- en drijfvuildetectie en voor de ondersteuning van de veiligheidspartners bij incidenten. De achttien dagelijkse dronevluchten worden van afstand bestuurd vanuit een Command & Control Center in de haven.

Wereldprimeur

​Het is wereldwijd de eerste toepassing van BVLOS-vluchten (Beyond Visual Line of Sight, dus buiten het zicht van de piloot) op deze schaal in een complexe industriële omgeving.

Jacques Vandermeiren vertelt: “Drones zijn een hefboom in het uitvoeren van onze kerntaken als havenautoriteit, gezien de enorme oppervlakte van het havengebied.”

Het dronenetwerk speelt ook een cruciale rol in de verdere uitrol van de digital twin van de haven, aldus de CEO van Port of Antwerp-Bruges. “Dat is een digitale kopie die op basis van duizenden gegevens uit een netwerk van camera’s, sensoren en drones elke seconde een real-time beeld geeft van wat zich in de haven afspeelt.”

De dronevluchten worden bestuurd vanuit een Command & Control Center in de haven. (foto Port of Antwerp-Bruges)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -