Ben Vree gaat APM Terminals Europa leiden

0

APM Terminals heeft Ben Vree op 13 juni benoemd tot Chief Executive Officer van de Europa Regio. Eerder dit jaar was Vree al benoemd tot CEO van APM Terminals Rotterdam, en daarmee verantwoordelijk voor de strategie en concurrentie positie van APM Terminals Maasvlakte I en Maasvlakte II.

Als Europa’s regionaal CEO van APM Terminals gaat Ben Vree vanuit Rotterdam leiding geven aan twaalf containerterminals in dertien landen en twintig inland-operaties in tien landen. De Europese tak van APM Terminal, die het zuidelijk mediterraan gebied en de Zwarte Zee behelst, verwerkte in 2011 een gecombineerd containervolume van 6.737.000 TEU. Dat is 36 procent van het wereldwijde volume van APM Terminals.
De Rotterdamse Havenman van het Jaar 2008 heeft zes havenontwikkelingen en uitbreidingsprojecten in beheer. Naast de terminal op Maasvlakte 2 zijn er nieuwe terminals in aanbouw in Vado (Italië), Wilhelmshaven (Duitsland) en Gothenburg (Zweden) en uitbreidingsprojecten in Poti (Georgië) en Port Said (Egypte).

Smit Internationale
Ben Vree begon zijn carrière in 1975 in de Rotterdamse haven. Na diverse commerciële functies bij Furness werkte hij vanaf eind jaren ’80 in verschillende leidinggevende functies bij Vopak met standplaatsen in Rotterdam en Singapore. In 2000 trad hij in dienst van Smit Internationale, dat hij als CEO uitbouwde tot een van de grootste sleepbedrijven in de wereld. Toen Boskalis het bedrijf in 2010 overnam, trad Vree toe tot de raad van bestuur van Royal Boskalis Westminster en leidde hij de integratie van de Smit-activiteiten. In 2011 was Vree interim-CEO van North Sea Group, een handels- en distributiebedrijf voor olieproducten en biobrandstoffen, dat fuseerde met Argol Oil. Begin dit jaar begon hij bij APM Terminals.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.