- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBelgië akkoord met ontgasverbod

België akkoord met ontgasverbod

- Advertentie -

Delen

België heeft de wijziging van het CDNI geratificeerd om een Europees verbod op varend ontgassen mogelijk te maken. Op 25 augustus diende de Belgische ambassadeur Jean-Cédric Janssens de Bisthoven de akte in bij de CCR in Strtaatsburg. Hij is permanent vertegenwoordiger van België bij de Raad van Europa.

België is na Luxemburg, Nederland en Duitsland de vierde verdragsluitende staat die de akte bekrachtigt. De bedoeling is dat het CDNI (volledig: Verdrag inzake de verzameling, afgifte en inname van afval in de Rijn- en binnenvaart) zorgt voor de geleidelijke invoering van een ontgasverbod in de Rijnoeverstaten.

Wachten op invoering

De zes lidstaten van het CDNI zijn de nieuwe voorschriften overeengekomen, die ook voorzien in de noodzakelijke procedures voor de inname en verwerking van deze gasvormige ladingrestanten. Frankrijk en Zwitserland moeten die nog invoeren. De wijziging treedt zes maanden na inlevering van de laatste akte van bekrachtiging in werking. Waarschijnlijk is dat pas 2024. Vanuit de binnenvaart en Nederlandse vaarwegbeheerders wordt al tijden aangedrongen op een snel verbod.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -