- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsFestival op Markermeer eindigt met evacuatie

Festival op Markermeer eindigt met evacuatie

- Advertentie -

Delen

In de late zaterdagavond van 27 augustus zijn op de grens van het IJmeer en het Markermeer circa 35 deelnemers van een festival op het water geëvacueerd. De feestgangers op het ponton hadden het koud. 

Zeven reddingsschepen van de KNRM uit Lelystad, Huizen en Marken en andere hulpverleners spoedden zich naar het ponton dat zich ten zuiden van Uitdam bevond.

Ambulances

Het telefoontje kwam rond 22.30 bij de Kustwacht binnen. De meldkamer van Veiligheidsregio Kennemerland nam de actiecoördinatie in de haven van Uitdam over. Volgens de Kustwacht werd GRIP 1 afgekondigd en verzamelden ambulances zich ter plaatse.

Net na middernacht lagen alle hulpverleningsschepen in de haven van Uitdam en was de klus geklaard. Naar verluidt waren er twee personen onderkoeld.

Alleen het feestponton waar het festival op plaatsvond, met palmbomen, schijnwerpers, spotlights en harde muziek, moest nog naar de haven gesleept worden door sleepboten. Rond 01.00 uur keerden de redders huiswaarts.

Festival

Het ging om het Fleet Urban Festival.  “Uniek en het eerste festival ter wereld met dit concept”, meldt de organisatie op de site. Een drijvend festival midden op het Markermeer. Op het pontoneiland traden artiesten als Frenna en Broederliefde op.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -