- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBargelink.com bestaat 20 jaar

Bargelink.com bestaat 20 jaar

- Advertentie -

Delen

Bargelink.com bestaat vandaag, 5 maart, precies 20 jaar. Toen de online marktplaats voor de Europese binnenvaart, op 5 maart 2001 startte, reageerden de spelers uit de sector heel verschillend, blikt oprichter Axel Götze-Rohen terug. “Verladers waren voorzichtig geïnteresseerd. Varende ondernemers waren ingenomen met het nieuwe aanbod, dat hun een beter overzicht van de markt gaf. Bevrachters en expediteurs daarentegen beschouwden juist dit aspect als een bedreiging.“

“Ik werd uitgelachen, uitgescholden voor nestvernietiger en soms zelfs bedreigd”, vertelt de algemeen directeur over de begintijd van het bedrijf. Maar na enige tijd veranderde die houding. “Vandaag de dag zijn vrijwel alle relevante bevrachters in de drogeladingvaart aangesloten bij Bargelink. En de ‘Bargelink-vloot’ is nu 1.562 schepen groot en heeft een totaal tonnage van meer dan 4,2 miljoen ton.”

Tegenwoordig is Bargelink voor velen op de Europese binnenvaartmarkt een onmisbaar instrument. Het vrachtaanbod op het platform bedraagt jaarlijks ongeveer 10 miljoen ton. Maandelijks worden ongeveer 1.500 binnenvaartschepen aangeboden, op alle Europese vaarwegen.

Upgrade

Voor zijn 20e verjaardag geeft Bargelink alle abonnees voor de rest van dit jaar een gratis ‘premium account’. Met de upgrade kunnen gebruikers hun bedrijfslogo en foto’s (bijvoorbeeld van het team of hun eigen schip) uploaden, extra filters gebruiken en in een geïntegreerde chat onderhandelen en vervoersdetails uitwisselen.

“Hiermee willen we al onze zakenpartners bedanken voor hun loyaliteit en steun”, aldus Götze-Rohen. “In sommige gevallen hebben we nog klanten uit de begintijd van Bargelink. In het geval van de varende ondernemers zelfs van de tweede generatie.” Hij bedankt ook zijn collega Jan Noorlander, “die sinds 2001 aan boord is en de helpdesk van Bargelink onder zijn hoede heeft”.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

1 reactie

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -