- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBaggermuseum zoekt vrijwilligers

Baggermuseum zoekt vrijwilligers

- Advertentie -

Delen

Het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht gaat vernieuwen en is daarom op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Het museum draait vrijwel geheel op vrijwilligers: mannen en vrouwen die hun werk met plezier doen: bezoekers ontvangen, rondleidingen geven, activiteiten begeleiden, de vele technische modellen demonstreren of zorgen voor de museumcollectie. Op vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober organiseert het museum oriëntatiedagen.

De vermaarde Nederlandse baggerindustrie en waterbouw staat centraal in het Nationaal Baggermuseum. Dijken, kanalen, polders en andere waterwerken komen voort uit baggeren. Het technisch-maritiem museum is gevestigd in monumentale panden waarin één van de vroegste baggerpioniers, Adriaan Volker, woonde en werkte.

Baggeraars staan over heel de wereld bekend om hun kennis van waterbouw. De Nederlandse baggervloot is internationaal bekend van stranden ophogen, vliegveld- en wooneilanden aanleggen, en het bevaarbaar houden van rivieren en kanalen.

Uitbreiding

Vanwege nieuwe ambities zoekt het Baggermuseum naar uitbreiding van de groep vrijwilligers, en wel op verschillende terreinen. Voor het team museumontvangst zijn er vacatures voor gastvrouw of gastheer, als rondleider of medewerker museumcafé. Mensen met technisch inzicht of twee rechterhanden zijn welkom bij het team tentoonstellingsbouw en onderhoud. Interesse in de museale collectie? Het Baggermuseum bezit veel scheepsmodellen, voorwerpen, foto’s en boeken die beheerd en geregistreerd worden. Voor alle vrijwilligersfuncties kunnen cursussen worden aangeboden.

Oriëntatiedagen

Binnenkort worden twee vrijwilligersoriëntatiedagen georganiseerd waar geïnteresseerden kennis kunnen maken met het werk, om zo een goed beeld te krijgen wat er eventueel van hen verwacht wordt. Belangstellenden zijn welkom voor een kijkje achter de schermen. De oriëntatiedagen zijn op vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober, tijdens de openingstijden van het museum: van 13.30 tot 17.00 uur.

Aanmelden kan via [email protected]. Gewoon binnenlopen op een van beide dagen mag ook. Informatie is ook te krijgen bij Bernard Hilgers via [email protected] of 0610 75 47 03.

 

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -