- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAtzo Nicolaï naar Deltalinqs

Atzo Nicolaï naar Deltalinqs

- Advertentie -

Delen

Atzo Nicolaï wordt de nieuwe voorzitter van Deltalinqs (de Rotterdamse ondernemersorganisatie voor de haven en industrie) en de Rotterdam Port Promotion Council (RPPC). De besturen van Deltalinqs en RPPC hebben daar unaniem mee ingestemd.

Hij begint op 1 januari en zal op 20 januari 2020 tijdens het Deltalinqs-jaardiner het voorzitterschap overnemen van Steven Lak. Die vervulde deze rol sinds 2012.

DSM

Atzo Nicolaï was de afgelopen acht jaar president van DSM Nederland en voorzitter van het DSM Pensioenfonds. In die tijd was hij onder meer medeoprichter van de Brightlands Chemelot Campus in Geleen en van Chemelot 2025 (de organisatie van de bedrijven op Chemelot). Daarvóór was hij onder andere staatssecretaris van Europese Zaken (2002-2006) en minister van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties (2006-2007) namens de VVD.

Veel ervaring

Deltalinqs en RPPC zijn verheugd over zijn komst. Vicevoorzitter Leo Ruijs (CEO van ECT) zegt namens beide besturen: “Zoveel ervaring in zowel het bedrijfsleven als in de politiek is bijzonder en kunnen we goed gebruiken. Wij denken dat hij de geschikte persoon is om de uitdagingen van de Rotterdamse haven- en industriebedrijven aan te gaan, zoals de energietransitie, de verdere digitalisering en diverse andere vraagstukken.”

Atzo Nicolaï: “Ik heb erg veel zin om aan de slag te gaan in deze belangrijke en innovatieve wereld met grote maatschappelijke uitdagingen. Daarnaast zal ik het grote belang van de Rotterdamse haven graag nationaal en internationaal uitdragen.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -