Aquakids krijgt alsnog opvolger: Meanderkids

0

Op 2 juni mag dan voor de allerlaatste keer Aquakids worden gehouden; er komt toch een vervolg. Het artikel over het naderende einde van het populaire voetbaltoernooi dat in De Binnenvaartkrant van 27 maart stond, maakte heel wat los. Met als resultaat dat binnenvaartondernemers Remy van Neijenhoff, Cor Klein, Karel Jan van der Pol en Jan Willem Visser vanaf volgend jaar verder gaan onder de naam Meanderkids Voetbaltoernooi.

Joop den Haan (links) is blij dat Remy van Neijenhoff en zijn medebestuursleden het estafettestokje overnemen. (foto MG Redacties)

Na zeventien keer stopt Aquakids. Het populaire en druk bezochte voetbaltoernooi voor schippersinternaten mag echter niet verloren gaan, vonden heel wat kinderen en ouders. De bestuursleden van Stichting Aquakids, Joop den Haan, Dirk Pols en Alex Veldman, werden bestookt met teleurgestelde reacties. “Meteen na het verschijnen van de krant met het artikel erin waarin we het bekendmaakten”, vertelt Den Haan.
Hetzelfde gold voor Remy van Neijenhoff (roro-schip Ingona), van wie ook zijn beide zoons (11 en 8 jaar) aangaven dat ze hoopten dat hun jaarlijkse voetbalspektakel door zou gaan. De voorzitter van Meander Kids was sinds 2011 al betrokken bij Aquakids. Dat jaar draaide hij mee met de gedachte de organisatie samen met anderen over te nemen. Hij wilde wel verder maar er sloten zich geen andere nieuwkomers bij hem aan. Hoewel Den Haan, Veldman en Pols bij diverse gelegenheden tegen mensen vertelden dat ze wilden afbouwen.

Menens
Nu het menens bleek en het succesvolle evenement helemaal leek te verdwijnen, dienden zich alsnog kandidaten aan. Tot grote vreugde van Van Neijenhoff. Hij doet de organisatie samen met Karel Jan van der Pol (ms Gambler), Cor klein (ms Oriana) en Jan Willem Visser (kvb Catharina). Van wie ook de echtgenotes al hebben aangegeven mee te helpen.
Ook Den Haan en zijn companen zijn blij dat het voetbaltoernooi doorgaat. In dezelfde vorm, maar met andere mensen, een andere naam en stichting. “Wij willen het correct en volledig afsluiten; dat betekent dat we Stichting Aquakids na ons laatste toernooi opheffen. En dat Remy en de anderen dus een nieuwe organisatie optuigen.” Dat wordt Stichting Meanderkids.

Het logo van Meanderkids.

De naam verwijst naar Meander, de stichting waaronder ook de internaten vallen waarop de kinderen van de organisatoren zitten: De Meerpaal en Julia. En waarvan de andere internaten ook elk jaar voetbalteams afvaardigen. “Maar ook andere internaten blijven welkom”, haast Van Neijenhoff zich te zeggen.
Stichting Meander heeft intussen ook al toestemming gegeven voor het gebruik van de naam Meanderkids. Er zijn zelfs al een logo en een website gemaakt: www.meanderkids.nl. “Jan Willem Visser is erg handig met internet. Hij is onze webmaster.”

Op dezelfde voet verder
Van Neijenhoff en Van der Pol hebben kinderen op De Meerpaal in Capelle aan den IJssel – van dat internaat kenden ook hun voorgangers elkaar – en de kinderen van Klein en Visser zitten op Julia in Zwijndrecht. Den Haan weet uit eigen ervaring dat het een voordeel is als je op het internaat regelmatig contact hebt met andere ouders. “Dat zorgt voor goodwill en je kunt dingen snel bespreekbaar maken. Zij zitten er allemaal nog middenin. Onze kinderen zijn al weer een paar jaar van het internaat af.”
“We willen op dezelfde voet verder”, vertelt Van Neijenhoff. “Aquakids zorgt altijd voor ene perfecte dag; iedereen vindt het prachtig. Daarom willen we zo weinig mogelijk veranderen. We zullen ook de sponsors benaderen. We hopen dat er zo veel mogelijk met ons door willen gaan. Diverse bedrijven en ouders hebben gelukkig al aangegeven dat ook te willen – op voorwaarde dat we de lijn van Aquakids voortzetten.”

Adviseren
“We willen helemaal niets veranderen aan het concept”, schrijven de nieuwe organisatoren ook in een brief aan de Aquakids-sponsors. “De glimlach en sommige tranen van de kinderen, daar doe je het voor en zet je je helemaal voor in”, verwoorden ze hun motivatie om het toernooi voortaan te organiseren. “Om het net zo goed te doen als het bestuur van Aquakids zullen ze ons op de achtergrond blijven adviseren en waar nodig helpen.”
Den Haan beaamt dat. “Waar mogelijk zullen we hen helpen. Wij hopen dat Meanderkids een succes wordt en net zo veel steun uit de binnenvaart krijgt als Aquakids. Tijdens het toernooi op 2 juni zullen we een soort overdracht programmeren. Misschien wel in de vorm van een vlagwissel, zoals bij de oplevering van een nieuw schip.” Zodat duidelijk is dat Meanderkids het estafettestokje overneemt van Aquakids.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.