- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAntwerpen verplicht Inland-AIS in 2011

Antwerpen verplicht Inland-AIS in 2011

- Advertentie -

Delen

Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen voert op 1 maart 2011 het AIS-systeem (Automatic Identification System) in voor de binnenvaart. Het gebruik wordt in het volledige havengebied verplicht.

“De invoering van het AIS zal in de eerste plaats de nautische veiligheid in de haven ten goede komen en de verkeersafwikkeling in het bijzonder”, stelt het GHA in een toelichting. “Daarnaast is de verkregen informatie bijzonder waardevol voor een nog betere benutting van de infrastructuur, een efficiënter ligplaatsbeheer en een optimalisatie van de sluizen.”

Door de verplichte invoering van AIS wil het GHA zowel het Barge Traffic System als de afhandeling van de goederenstromen verbeteren. “Op langere termijn kan men met de gegevens bijvoorbeeld ook de emissies van binnenvaartuigen in kaart brengen en kunnen de verkeersstromen proactief worden aangestuurd en opgevolgd via een binnenvaartcoördinatiecentrum.”
Het Havenbedrijf Antwerpen spreekt van een win-win-situatie voor alle betrokken partijen. “Het is dan ook logisch dat er gekozen wordt voor een verplicht gebruik in de haven van Antwerpen en voor de hele binnenvaartsector.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -