- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAnticlimax bij naamwedstrijd nieuwe zeesluis IJmuiden

Anticlimax bij naamwedstrijd nieuwe zeesluis IJmuiden

- Advertentie -

Delen

De grootste zeesluis ter wereld, die op dit moment wordt gebouwd in IJmuiden, gaat ‘Zeesluis IJmuiden’. De keuze voor deze saaie en voor de hand liggende naam is voor veel mensen een anticlimax na de grootschalige naamgevingscampagne door gemeente Velsen en Rijkswaterstaat.

24 november is de naam via een videoboodschap bekend gemaakt door wethouder Jeroen Verwoort van gemeente Velsen en directeur Nienke Bagchus van Rijkswaterstaat.

Minister Cora van Nieuwenhuizen  van Infrastructuur en Waterstaat licht toe: “De naam Zeesluis IJmuiden is precies wat het is: gelegen in IJmuiden vormt de sluis de komende honderd jaar de toegangspoort tot het Noordzeekanaalgebied en de havens van Amsterdam. Een belangrijke sluis, met een glasheldere nieuwe naam.”

Ludieke namen

De bekendmaking vormde het slot van een campagne waarin het publiek werd opgeroepen een naam in te sturen. Hier werd massaal gehoor aan gegeven. Er kwamen ruim 5.000 inzendingen binnen. Daaronder waren ludieke namen als De Irma Sluis, Sluisje McSluisface en De Sluizenmoeder.

Uit alle inzendingen maakte de naamgevingscommissie van gemeente Velsen een selectie. Daarna bepaalde een jury, die bestond uit de nabije buren van de zeesluis, een top 5. Het college van burgemeester en wethouders van Velsen koos daaruit ‘Zeesluis IJmuiden’.

Taart

De winnende naam werd in totaal vijf keer ingezonden. Alle vijf de indieners ontvangen een taart met daarop de naam. Degene die de naam als eerste opstuurde, krijgt ook een uitnodiging om aanwezig te zijn bij de opening van de sluis in 2022.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -