Amsterdam gaat Aruba met haven helpen

0

Havenbedrijf Amsterdam heeft met de Arubaanse regering een memorandum of understanding ondertekend om verdere samenwerkingsmogelijkheden te onderzoeken. Het gaat met name om activiteiten op het gebied van haven, logistiek en cruisevaart.

De overeenkomst werd vrijdag 20 maart ondertekend door president-directeur Dertje Meijer van Havenbedrijf Amsterdam en minister-president Mike Eman van Aruba.

 

Logistiek en toeristische industrie

Aruba heeft een aantrekkelijk ontwikkelings- en vestigingsklimaat, vindt Havnebedrijf Amsterdam. Twee belangrijke economische pijlers van Aruba zijn de logistiek en de toeristische industrie. Circa één miljoen cruisegasten bezoeken per jaar Aruba. Port of Amsterdam International is gespecialiseerd in het adviseren en begeleiden van havenmodernisering en -verduurzaming. Dit onderdeel van Havenbedrijf Amsterdam zal samen met Aruba Port Autorithiy (APA) de samenwerkingsmogelijkheden onderzoeken.

 

Aruba
Aruba is in trek bij cruiserederijen.

Port of partnership

Onder het motto port of partnership wil Havenbedrijf Amsterdam kijken waar Aruba behoefte aan heeft en waar het Havenbedrijf een rol bij kan spelen. Dertje Meijer: ‘Think global, act local is hierbij de leidraad. Aruba ligt strategisch heel gunstig. Dit in combinatie met een goed ontwikkelings- en vestigingsklimaat maakt het land heel aantrekkelijk voor toeristen en internationale investeerders. ‘

De Arubaanse minister-president Eman juicht dit soort samenwerkingen toe. Ze passen in zijn visie bij een sociaal en economisch veerkrachtig Aruba ‘dat de gezondheid, geluk en welzijn van de burgers zal verbeteren’.

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.