- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOok garages kunnen prima over water

Ook garages kunnen prima over water

- Advertentie -

Delen

Vanuit Deggendorf zijn onlangs 64 prefab-garages naar het Limburgse Wanssum gebracht. De producent, Garagenbau Laumer, koos voor het eerst voor vervoer per binnenvaart.

Het ms Alliance bracht de garages in twee lagen naar Wanssum, waarna ze de laatste kilometers over de weg aflegden naar de montagehal.

Deggendorf

Laumer maakt op drie productielocaties in Duitsland zo’n 7.000 garages per jaar en wilde de transportketen milieuvriendelijker maken. Zo kwam het bedrijf in de haven van Deggendorf terecht. Logistiek bedrijf DonauHafenGesellschaft en de Preymesser-groep verzorgden de overslag en het transport.

Preymesser heeft aan de Donau, de Main en Rijn trimodale overslaglocaties en voerde het transport per schip uit. Dit leverde een besparing van 80.000 vrachtwagenkilometers dwars door Duitsland.

Meer

Na deze eerste positieve ervaring met binnenvaart wil Laumer in de toekomst nog meer garageboxen via het water gaan vervoeren, op voorwaarde dat de klant in de buurt van een vaarweg gevestigd is. De volgende scheepstransporten, naar Krems in Oostenrijk, zijn al ingepland.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -