- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAmer Shipping en MSG gaan samenwerken in Stream Shipping

Amer Shipping en MSG gaan samenwerken in Stream Shipping

- Advertentie -

Delen

Onder de naam Stream Shipping starten Amer Shipping uit Raamsdonksveer en MSG uit Würzburg een samenwerking. Op 4 juli hebben ze de joint venture opgericht. Die is gevestigd in Raamsdonksveer en werkt als zelfstandige rederij met eigen schepen aan nieuwe capaciteit in de binnenvaartmarkt.

Met Stream richten ze zich op “een duurzame supplychain waarbij CO2-reductie een grote rol speelt”. Dat willen ze bewerkstelligen door “revolutionaire scheepsontwerpen, laatste technische innovaties en continue focus op alternatieve brandstoffen”.

“Amer Shipping en MSG streven dezelfde waarden en doelen na als het gaat om moderne logistiek op de waterwegen in Europa”, aldus Peter Buijks van Amer Shipping en Martin Staats van MSG. “Met de oprichting van deze nieuwe onderneming bundelen wij onze krachten. We kijken ernaar uit om met Stream een nieuwe speler in de markt te zetten en op het gebied van duurzaamheid nieuwe mijlpalen te bereiken.”

Amer Shipping

Amer Shipping en MSG beschikken over veel vakkennis en expertise. Familiebedrijf Amer Shipping werd opgericht in 1996. Met een vloot van twintig schepen – goed voor een totale capaciteit van circa 53.000 ton en 8,5 miljoen ton vervoerde lading per jaar – is de rederij actief in België, Nederland, Noord-Frankrijk en op de Duitse kanalen.

Daarnaast maakt Amer Shipping met zijn deelneming in Ruijtenberg Shipyard, ook in Raamsdonksveer, werk van technische innovatie op het gebied van duurzame nieuwbouw en conversie. Zeven schepen kregen al een Green Award Gold-label.

MSG

MSG eG bestaat al sinds 1916. De coöperatie is specialist op de vaargebieden Rijn, Maas en de Main-Donau-corridor en is met een vloot van zestig schepen en een totale capaciteit van circa 120.000 ton een grote speler in de Europese binnenvaart.

MSG is in het transport van droge lading, breakbulk en projectlading. MSG heeft vestigingen en deelnemingen van Nederland tot Roemenië en een eigen scheepswerf in Dorfprozelten aan de Main.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -