- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAmsterdam heeft geld bijeen voor fietsbrug over het IJ

Amsterdam heeft geld bijeen voor fietsbrug over het IJ

- Advertentie -

Delen

De Vervoerregio Amsterdam reserveert extra geld voor de bouw van de Oostbrug. Samen met het extra geld dat de gemeente Amsterdam eerder dit jaar al beschikbaar stelde, is daarmee het benodigde totaalbedrag rond.

Dit betekent dat de gemeente Amsterdam en de Vervoerregio de fiets- en voetgangersbrug tussen het Azartplein en de Johan van Hasseltweg samen gaan aanleggen. De bedoeling is dat de bouw start in 2031. De Oostbrug kan dan op zijn vroegst in 2034 klaar zijn.

300 miljoen euro

De kosten zijn vorig jaar geraamd op 300 miljoen euro. De gemeente en de vervoerregio betalen ieder de helft. Op dit moment werken ze met verschillende partners (De ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, Provincie Noord-Holland, Port of Amsterdam en het Centraal Nautisch Beheer) aan de uitwerking van de plannen. In 2025/2026 staat een definitiebesluit op de agenda en in 2027 een uitvoeringsbesluit.

Naast de Oostbrug zijn er ook plannen voor een Westbrug. Die zou moeten komen tussen de NDSM-werf in Amsterdam-Noord en de Danzigerkade in Amsterdam-West. Die brug moet rond 2040 klaar zijn.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -