- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOvernachtingshaven Spijk gaat pas op 1 februari open

Overnachtingshaven Spijk gaat pas op 1 februari open

- Advertentie -

Delen

Vorige maand meldde Rijkswaterstaat nog dat de nieuwe overnachtingshaven in de Boven-Rijn bij Spijk voor de jaarwisseling open zou gaan voor de scheepvaart, nu maakt de vaarwegbeheerder bekend dat het pas 1 februari 2024 wordt.

De komende periode is nodig voor de laatste werkzaamheden en veiligheidstesten. “Tot de daadwerkelijke openstelling blijft de overnachtingshaven gesloten en is het niet toegestaan om de haven in te varen”, aldus Rijkswaterstaat.

“In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is de overnachtingshaven niet eind december 2023 gereed”, licht de vaarwegbeheerder toe. “Het zorgvuldig uitvoeren van de veiligheidstesten kost meer tijd dan aanvankelijk voorzien. Zo worden de walstroomvoorzieningen en beveiligingscamera’s nog uitgebreid getest en wordt er een brandweeroefening gehouden.”

Spijk

Rijkswaterstaat heeft in de Beijenwaard bij Spijk een overnachtingshaven aangelegd voor binnenvaartschippers. Naast vijftig reguliere ligplaatsen zijn er twee ligplaatsen voor koppelverbanden en aparte ligplaatsen voor schepen met gevaarlijke lading.

Ook zijn er diverse voorzieningen voor de scheepvaart, zoals een auto-afzetsteiger, parkeerplaatsen en walstroom. Meer informatie over het project is te vinden op de internetpagina Boven-Rijn: aanleg overnachtingshaven Spijk.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -