Acta Marine neemt Offshore Wind Services over

0

Acta Marine heeft het bedrijf Offshore Wind Services (OWS) uit Rotterdam overgenomen, inclusief de Britse dochteronderneming OWPMS. OWS bezit tien crew transfer vessels die ingezet worden bij het vervoer van technici en onderdelen van en naar offshore windmolens.

De activiteiten van OWS worden voortgezet onder de nieuwe naam Acta Marine Wind Services. Het dagelijks management van de onderneming blijft in handen van Workships Contractors, dat dit de afgelopen jaren ook succesvol heeft uitgevoerd. Hiermee behouden opdrachtgevers, leveranciers en scheepsbemanningen hun huidige contactpersonen.

 

Groeistrategie

Acta MarineFF67387 (Large) uit Den Helder heeft een vloot van veertig werkboten in eigendom die wereldwijd door het bedrijf ingezet worden. De overname is onderdeel van Acta Marine’s strategie om groei te realiseren in de offshore-windmarkt.

‘OWS heeft sinds de oprichting meer dan 400.000 transfers van technici verzorgd van en naar offshore windmolens. Daarmee is het een van de meest ervaren bedrijven met kundige scheepsbemanningen in deze relatief jonge markt’, zegt algemeen directeur Govert Jan van Oord van Acta Marine.

 

Bredere dienstverlening

Onlangs kondigde Acta Marine aan dat het een groot offshore wind serviceschip laat bouwen dat accommodatie biedt aan 75 opvarenden. De uitbreiding met de crew transfer vessels van OWS is volgens directeur Van Oord een logische stap die complementair is aan dit nieuwbouwschip en aan de bestaande schepen die nu al regelmatig ingezet worden in de offshore windmarkt.

‘Door de verkoop van OWS aan Acta Marine hebben wij aansluiting gevonden bij een grote speler in de werkbotensector die als platform voor onze groeiambitie kan dienen’, verklaart

directeur Jan Dirk Hudig van Workships Contractors  ‘De bundeling van de bestaande netwerken en knowhow creëert aantrekkelijke synergievoordelen voor beide bedrijven. Daarbij krijgen onze klanten toegang tot een bredere dienstverlening  met een grotere vloot van werkschepen.’

 

 

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.