- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBazel komt met actieplan binnenvaart

Bazel komt met actieplan binnenvaart

- Advertentie -

Delen

Met een actieplan wil de haven van Bazel de capaciteit van de binnenvaart tussen Kleinhüningen en Birsfelden/Muttenz versterken. Als onderdeel van dit plan wordt voor 3,7 miljoen euro een nieuwe duw-/sleepboot aangeschaft.

De nieuwe boot komt vanaf 2017 in actie op de Rijn tussen Kembs en Rheinfelden. Hij vervangt de sleepboot Lai da Tuma en de duwboot Vogel Gryff, die niet door het Havenbedrijf zelf worden uitgebaat. Het contract met de eigenaren van deze vaartuigen loopt aan het eind van dit jaar af en wordt niet verlengd.

 

Eigen beheer

De nieuwe duw-/sleepboot zal voldoen aan alle eisen die gelden op de Rijn in Bazel. Het vaartuig kan ook bij hoge waterstanden (tot Hochwassermarke II – pegelstand 790 centimeter) schepen duwen en slepen. De boot is sterker dan de huidige sleep- en duwboten en springt zuiniger om met brandstof.

Naast de sleep- en duwdiensten gaat het Bazelse Havenbedrijf dit jaar ook de beloodsing integreren in zijn eigen activiteiten. De loodsdiensten worden nu nog uitgevoerd door een zelfstandige organisatie.

Later deze maand wordt meer bekend over het Actieplan Rijnvaart van het Havenbedrijf in Bazel.

 

tekst: Sarah De Preter
ilustratie: Schweizerische Rheinhäfen

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -