- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAmsterdam test alternatieven voor ontgassen

Amsterdam test alternatieven voor ontgassen

- Advertentie -

Delen

Afgelopen week heeft Havenbedrijf Amsterdam de Groene Kade in de Amerikahaven ter beschikking gesteld voor het testen van duurzame oplossingen voor het ontgassen van tankschepen. Eerder al werden op de palen in de Afrikahaven ook proeven gedaan.

Er is nieuwe, strengere regelgeving in de maak voor het ontgassen van ladingtanks na lossing van vluchtige en vaak ook toxische koolwaterstoffen, zoals benzine en benzeen. Havenbedrijf Amsterdam wil als duurzame haven meehelpen aan goede alternatieven voor het in de open lucht laten ontsnappen van de giftige gassen. Daarom heeft de havenbeheerder ruimte ter beschikking gesteld aan partijen om twee systemen te testen.

Mobiele dampverwerkingssystemen
Vaporsol is afgelopen week getest aan de Groene Kade in de Amerikahaven. Ventoclean, een ander ontgassingssysteem is al eerder op de ligplaats aan de palen in de Afrikahaven getest. Beide mobiele dampverwerkingssystemen zijn een duurzame en innovatieve oplossing voor het ontgassen.
De tests van de Vaporsol en Ventoclean gebeurden onder begeleiding van de Divisie Havenmeester van Havenbedrijf Amsterdam, die de regels en condities voorschreef en controleerde of de activiteiten veilig en milieuverantwoord plaatsvonden. Havenmeester Janine van Oosten: ‘Havenbedrijf Amsterdam wil bijdragen aan een groenere toekomst door innovatie te faciliteren, zoals nu met een testlocatie zodat partijen hun product kunnen optimaliseren. Hier heeft iedereen baat bij.’

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -