- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWerk aan Wilhelminasluis begint

Werk aan Wilhelminasluis begint

- Advertentie -

Delen

Deze maand begint de renovatie van de Wilhelminasluis in Zaandam. Aannemer Heijmans voert het werk uit in opdracht van de Provincie Noord-Holland.

De capaciteit van de sluis is tijdens het ingrijpende project beperkt: er kunnen nog maar schepen tot en met 85 meter schutten. Komende zomer is de Wilhelminasluis zelfs acht weken volledig gestremd. Uiterlijk mei 2015 moet het project gereed zijn.

Verouderd
Het kan niet anders. De in 1903 gebouwde Wilhelminasluis is qua dimensies verouderd en verkeert bovendien in een slechte bouwkundige- en technische staat. Renovatie van de bestaande sluis lost de problemen niet op. Daarom heeft de provincie gekozen voor vernieuwing van de sluis, inclusief de naastgelegen Wilhelminabrug en Beatrixbrug.
De huidige sluis heeft een maximale doorvaartbreedte van 12 meter en een lengte van 120 meter. De nieuwe sluis wordt 14 meter breed en 156 meter lang. Daarmee wordt de Wilhelminasluis beter toegankelijk voor schepen van CEMT-klasse Va (110 x 11,40 meter). De sluis wordt ook verdiept: van 3,20 naar 4,70 meter.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -