- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSeaMar Subsea bestelt diesel-elektrisch aangedreven OSV bij Shipyard De Hoop

SeaMar Subsea bestelt diesel-elektrisch aangedreven OSV bij Shipyard De Hoop

- Advertentie -

Delen

SeaMar Subsea heeft een contract gesloten met Shipyard De Hoop voor de levering van een Multifunctioneel Offshore Support Vessel. Dit OSV is speciaal ontworpen om aan strenge milieueisen te voldoen. Het diesel-elektrisch aangedreven 65 meter schip krijgt een laag brandstofverbruik en verdient Clean Ship/Green Passport/SPS2008 inclusief een hoog comfort class-notatie, waardoor dit het eerste offshore-schip in Nederland wordt dat aan deze specificaties voldoet.

(illustratie Shipyard De Hoop)

Dit DP2-klasse schip heeft een ergonomisch ontworpen accommodatie voor in totaal 52 bemannings- en personeelsleden in enkele of dubbele hutten, compleet met vergaderzalen, kantoren, recreatieruimtes en een fitnessruimte. Het schip zal worden bemand en beheerd vanuit Nederland, varend onder Nederlandse vlag en geregistreerd met thuishaven Den Helder.

Azimuth thrusters
Het schip heeft een voortstuwingssysteem dat bestaat uit twee 900 kW sterke azimuth thrusters in het achterschip en twee boegschroeven. Eén daarvan is een 600 kW tunnelthruster en de andere een 400 kW intrekbare azimuth thruster. Vier generatoren van 995 kW , aangedreven door Caterpillar C32 motoren, voorzien de voortstuwers van stroom.

Het ultramoderne multifunctionele OSV wordt opgeleverd in het tweede kwartaal van 2014. Het schip is voorzien van een aantal innovatieve ontwerpkenmerken en zal ondersteuning bieden aan de offshore olie & gas en duurzame energiemarkten. Deze kenmerken omvatten onder andere een kraan met grote gieklengte, een drievoudige moonpool, grote onderdekse werkplaatsen en een 4-puntafmeersysteem.
Het schip heeft een werkdek met een totaaloppervlak van 500  m2 met een nominale belasting van 5t/m2. Daarnaast is het dek lokaal versterkt bij het achterschip voor een 20t A-frame en rondom de moonpool is de dekbelasting lokaal verhoogd naar 60 t/m2.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -