- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSchepen in problemen na aanvaring bij Lelystad

Schepen in problemen na aanvaring bij Lelystad

- Advertentie -

Delen

Rond 20.30 uur werd de KNRM Urk op woensdag 1 maart gealarmeerd voor een ernstige aanvaring tussen de cementtanker Lindengracht en beunschip Zandink 1. DE kop-op-kop-aanvaring vond plaats nabij containerterminal CTU Flevokust Lelystad.

Vrij snel wist de gehavende en water makende Lindengracht de terminalkade te bereiken. De Zandink 1 liep daar even later binnen met een lekke voorpiek.

Drijvend houden

Alle hulpverleners werden door de Kustwacht direct naar de Lindengracht gestuurd omdat die er veel ernstiger aan toe zou zijn. Om 21.45 uur kwam de RWS 25 ter plaatse met zware pompen om de schepen drijvende te houden. Rond diezelfde tijd arriveerde de Brandweer Lelystad met pompversterking op de CTU terminal. In totaal verleenden vijf reddingboten bijstand.

(foto Post Workboats)

De Lindengracht is geraakt bij de bolders boven de voorpiek, die losgescheurd zijn van het dek. Post Workboats, dat ook als hulpverlener, vaart bracht rond half tien op afroep nog extra pompen met zijn snelle RIB. HEBO Maritiemservice arriveerde met zwaar materieel.

tekst: Evert Bruinekool

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -