- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws100-jarig Wijgula is voortaan koninklijk

100-jarig Wijgula is voortaan koninklijk

- Advertentie -

Delen

Wijgula is voortaan koninklijk. Dit jaar bestaat de tankvaartrederij honderd jaar.  Op 21 november ontving het dochterbedrijf van HGK Shipping het bijbehorende predicaat.

Tijdens een feestelijke ceremonie in Druten overhandigde Jan Markink, loco-commissaris van de Koning, de onderscheiding aan Norbert Meixner. Hij is directeur van Wijgula en
Business Unit Director Liquid Chemicals bij HGK Shipping. Ook de Drutense burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld en wethouder Ronald Thoonen waren aanwezig.

Gespecialiseerde vloot

“Wij zijn zeer vereerd met deze onderscheiding”, zei Norbert Meixner. “Het predicaat Koninklijk bevestigt de goede naam van ons bedrijf, dat zich gedurende de afgelopen honderd jaar heeft ontwikkeld van een handelaar in zwavelzuren tot een moderne rederij voor vloeibare chemicaliën én marktleider in het vervoer van anorganische zware chemicaliën.”

“Dit succes stoelt op twee zaken. Enerzijds onze fijne collega’s, die ons bedrijf gemaakt hebben tot wat het nu is. Anderzijds onze zeer gespecialiseerde vloot waarmee wij aan de behoeften van onze klanten kunnen voldoen. Wij zijn erg blij dat we met onze nieuwe stakeholder HGK in moderne en duurzame tankschepen kunnen investeren en daarmee optimaal voorbereid zijn op de toekomst.”

Synthese 18

Afgelopen juni vierde het bedrijf in Rotterdam de doop van de Synthese 18. Deze dieselelektrische type C-tanker kan ook bij laagwater goed uit de voeten. Hij vervoert vloeibare chemicaliën op de Rijn en de zijrivieren. Het innovatieve schip van HGK Shipping is zo ontworpen dat het bij een diepgang van slechts 1,05 meter nog steeds 300 ton kan vervoeren. De komende jaren gaat de rederij haar vloot verder uitbouwen en moderniseren. Er zijn nog meer innovatieve en duurzame schepen in aanbouw.

Met zo’n zestig eigen en gecharterde type C- en N-tankers vervoert Wijgula (ook bekend als Wijnhoff & Van Gulpen & Larsen) zuren, logen, slurry en andere vloeibare producten voor de handel en de chemische en metaalindustrie. Wijgula vervoert op jaarbasis zo’n 6 miljoen ton in de ARA-regio, België, Nederland en Frankrijk, op de Rijn, de zijrivieren en de Noord- en West-Duitse kanalen.

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -