- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws10.000ste bezoeker Havenhuis

10.000ste bezoeker Havenhuis

- Advertentie -

Delen

Chris Wynant (59) uit Brugge is de 10.000ste bezoeker die zondag een gegidst bezoek bracht aan het Havenhuis in Antwerpen. Uit handen van havenschepen Marc Van Peel kreeg Chris Wynant een ruiker bloemen en een ‘havenmand’ overhandigd. In de mand zat een boek over het Havenhuis, een sneeuwschudder van het Havenhuis, een spel Zeereuzen, een fles champagne en een notitieboekje.

Bruggeling Chris was meteen onder de indruk van het gebouw: “Reeds bij de opening wou ik het gebouw bezoeken, maar toen waren de rondleidingen al volgeboekt”, zegt Wynant. “Het mooiste aan het project vind ik dat het nieuwe deel slechts op een paar steunpilaren rust. Ook de lichtinval en het uitzicht vanuit het nieuwe gebouw is fantastisch”, vervolgt Wynant. “De rondleiding was een erg interessante rondleiding en de gids was heel bedreven. Ze vertelde met hart en ziel over het gebouw en de realisatie ervan”, besluit de bezoeker uit Brugge.

Sinds de opening van het Havenhuis stromen de aanvragen om het gebouw te bezoeken of er een evenement te organiseren binnen. “Met het ontwerp van Zaha Hadid kozen we bewust voor een iconisch gebouw op de grens van stad en haven”, zegt havenschepen Marc Van Peel. “De positieve reacties die we nog elke dag horen van Antwerpenaren en internationale gasten tonen aan dat we de juiste keuze hebben gemaakt: het Havenhuis is een gebouw met een sterke aantrekkingskracht dat niemand onberoerd laat. Samen met Visit Antwerpen hebben we een aantrekkelijke, gegidste rondleiding doorheen het gebouw uitgestippeld. En die slaat aan, getuige het succes en de 10.000ste bezoeker die we vandaag over de vloer kregen.”

Daarnaast kregen ook heel wat gasten zonder Visit Antwerpen-ticket een inkijk in het Havenhuis. Het Havenbedrijf wilde met zijn nieuwe hoofdzetel een ontmoetingsplaats creëren voor de vele lokale en internationale contacten van de havengemeenschap. De talrijke aanvragen voor evenementen, bezoeken en ontvangsten van lokale en (inter)nationale haven-, maar ook niet-havengerelateerde bedrijven tonen aan dat ook dat opzet geslaagd is.

Wie het Havenhuis nog niet bezocht, kan nog steeds een plaatsje reserveren. Je kan daarvoor terecht op de weblink http://www.portofantwerp.com/nl/inkijk-het-havenhuisof op visitantwerpen.be. wie weet zetten we jou dan wel als 20.000ste bezoeker in de bloemen!

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -