- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSchippers uit 70’er jaren gezocht

Schippers uit 70’er jaren gezocht

- Advertentie -

Delen

Maritiem Museum Rotterdam zoekt binnenvaartschippers uit de jaren ’70 van de twintigste eeuw. Eén van de speerpunten in het Maritiem Museum is de moderne binnenvaart van na 1970.

In dat kader verwierf het museum onlangs een klein persoonlijk archief van een oud-lid van de Onafhankelijke Nederlandse Schippersvakbond (ONS). De ONS was een vakbond die in 1975 werd opgericht om te voorkomen dat de wet op de Evenredige Vrachtverdeling werd afgeschaft. Dat gebeurde utieindelijk toch in 1998.

Om het archief in een breder kader te kunnen plaatsen is het Maritiem Museum op zoek naar oud-leden van de ONS of andere vakbonden van binnenschippers die in de jaren ’70 actief waren ten tijde van de soms felle acties en blokkades van de schippers die zich verzetten tegen de afschaffing van de Evenredige Vrachtverdeling.

Een stagiair, een student geschiedenis van de Erasmus Universiteit Rotterdam, doet onderzoek naar het archief en wil graag personen spreken en interviewen die destijds hierbij betrokken waren. Was u destijds hierbij betrokken of kent u schippers die aan acties en blokkades deelnamen, en wilt u uw ervaringen hierover delen met het Maritiem Museum Rotterdam, neemt u dan s.v.p. contact op met Vincent Malafronte (student EUR, e-mail: [email protected]) en/of Ron Brand (conservator MMR, e-mail: [email protected]).

Het Maritiem Museum Rotterdam is het oudste scheepvaartmuseum van Nederland. Het wil mensen bewust maken van de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Met wisselende, eigentijdse tentoonstellingen neemt het jong en oud mee op reis door het maritieme heden en verleden. De collectie van het Maritiem Museum is van wereldfaam.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -