- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws1.200 kilo cocaïne onderschept in haven Vlissingen

1.200 kilo cocaïne onderschept in haven Vlissingen

- Advertentie -

Delen

Bij een bedrijf in de haven van Vlissingen is dinsdag 10 december 1.200 kilo cocaïne gevonden tussen de bananen. De drugs zijn onderschept en vernietigd. De politie is nog bezig met een onderzoek.

Volgens de makers van het tv-programma Narcostaat (NTR) is de haven van Vlissingen populair voor het invoeren van drugs. Net als Moerdijk, Gent en Zeebrugge overigens.

Controle opgevoerd

Dit jaar zijn er al honderdduizenden kilo’s drugs onderschept in Vlissingen-Oost. De vangst van 1.200 kilo cocaïne zit boven het gemiddelde. Volgens Narcostaat kiezen smokkelaars voor havens als Vlissingen, nu de controle in grote havens als Rotterdam en Antwerpen opgevoerd is. Door een betere samenwerking tussen opsporingsdiensten in Nederland en Colombia en door het uitwisselen van informatie hoopt de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb dat drugspartijen in een vroeg stadium worden tegengehouden.

Albert van der Smissen, voorzitter van de grootste douanevakbond NCF, zegt in de uitzending dat havens als Vlissingen aantrekkelijk zijn doordat het douanepersoneel niet zelf mag beslissen welke containers zij controleren. Dit wordt vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam voorgeschreven.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -