- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsUrk profiteert van Regio Deal Noordelijk Flevoland

Urk profiteert van Regio Deal Noordelijk Flevoland

- Advertentie -

Delen

Voor het eerst zijn er in Flevoland afspraken gemaakt om een integrale impuls te geven aan economie, verduurzaming, innovatie, talenontwikkeling en leefomgeving in de regio. Het Rijk, Provincie Flevoland en de gemeenten Urk en Noordoostpolder tekenden donderdag 12 december samen met het regionale bedrijfsleven de Regio Deal Noordelijk Flevoland.

Centraal in de Regio Deal staan de maritieme sector van Urk, innovatieve mobiliteitsoplossingen in Marknesse en verduurzaming van de IJsselmeervisserij. De totale investering van de Regio Deal bedraagt 30 miljoen euro.

Groepsfoto van alle betrokken partners. (foto Shot by Sylla)

Urk Maritime

De eerste opgave is Impuls Cluster Urk Maritime: Het cluster Urk Maritime bestaat uit bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties die verbonden zijn aan de maritieme industrie op Urk. Een nieuw buitendijkse servicehaven en een binnendijks bedrijventerrein op Urk zijn bedoeld om ondernemers de ruimte te geven voor groei.

Mobiliteit en Infrastructuur Test Centrum (MITC) in Marknesse, is het tweede aandachtspunt. Het voornemen is het huidige testcentrum van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) in Lelystad te verplaatsen naar de nieuwe locatie, dicht bij het Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) en De Nederlandse Windtunnel (DNW).

IJsselmeervisserij

Het laatste onderdeel is Verduurzaming IJsselmeervisserij, waarbij het actieplan gericht is op duurzame visserij met een vangstcapaciteit afgestemd op de hoeveelheid ecologisch verantwoord te onttrekken vis. Aanpassing van de visserijsector aan die toekomstige situatie (een herstructurering), maakt daarvan onderdeel uit.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -