Zwollenaren winnen weer EOC Dekatel-toernooi

0

Prinses Margriet Internaat heeft net als vorig jaar de wisselbeker gewonnen op het EOC Dekatel zaalvoetbaltoernooi. Het toernooi werd zaterdag 7 november gespeeld in sportcomplex Valkenhuizen in Arnhem.

Er werd op 2 velden gevoetbald; op het derde veld stonden 2 springkussens. Dit jaar deden 19 teams mee;  niet zoveel als voorgaande jaren, maar de gezelligheid was er niet minder om. Er werd sportief gespeeld en de liefhebber hadden veel te genieten. De sportiviteitsprijs ging voor team Julia 3 (gemengd).

 

De meiden van De Singel waren weer de sterktsen.
De meiden van De Singel waren weer de sterktsen.

Spannende finales

Vanaf 13.30 uur werden de 4 spannende finales achter elkaar gespeeld. Aansluitend was de uitreiking van de felbegeerde bekers.

De eerste finalewedstrijd ging tussen Prins Hendrik en Julia 2. Met een 5-0 overwinning voor Julia 2 was duidelijk wie de beste in deze categorie (gemengd 6 t/m 10 jaar) was. Daarna volgde de meidenfinale met de zelfde teams als vorig jaar. Ook toen stonden Prinses Margriet en De Singel 1 tegenover elkaar. En net als toen trok De Singel 1 aan het langste eind: 1-0.

Vervolgens was het de beurt aan de jonge jongens van Julia en Prinses Margriet. Prinses Margriet was net wat scherper in de afronding waardoor de eindstand 2-0 werd.  Het slotstuk vormde de finale van de oudere jongens. Die ging tussen Prinses Margriet en De Prinsenvaart. Er werd op het scherpst van de snede gespeeld. Prinses Margriet kreeg de meeste kansen, maar wist ze niet te benutten. Uiteindelijk moesten er penalty’s aan te pas komen. Beide teams mochten 3 keer schieten. De Prinsenvaart miste de laatste penalty. Prinses Margriet schoot ze allemaal raak en was daarmee de kampioen.

Op basis van alle prestaties in alle categorieën werd Prinses Margriet de overall winnaar. De wisselbeker ging dus voor de tweede keer op rij naar Zwolle.

 

Organisatoren

Mede door de voetballende jeugd, de coaches, scheidsrechters, de EHBO’ers en het personeel van Valkenhuizen kunnen de organisatoren terugkijken op een geslaagde dag. Dat organisatieteam bestond uit de families Eerkes van ms Confidentia, Hoogeveen van ms Threant en Mannak van ms Navigatie. Zij deden het voor de 15e keer – en met plezier. Ze kijken nu al uit naar de 16e keer.

De oudste jongens van Prins Margriet namen de penalty's net iets beter dan die van Prinsenvaart.
De oudste jongens van Prins Margriet namen de penalty’s net iets beter dan die van Prinsenvaart.

Eindstanden

gemengd (6 t/m 10 jaar)

3.            Prinses Margriet
2.            Prins Hendrik
1.                   Julia 2

jonge jongens (10 t/m 14 jaar)

3.            De Meerpaal
2.            Julia
1.            Prinses Margriet

meisjes (10 t/m 18 jaar)

3.            De Singel 2
2.            Prinses Margriet
1.             De Singel 1

oudere jongens (14 t/m 18 jaar)

3.            Julia
2.            De Prinsenvaart
1.            Prinses Margriet

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.