- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsZwitserse havens niet ontevreden met 16 procent minder lading

Zwitserse havens niet ontevreden met 16 procent minder lading

- Advertentie -

Delen

Rekening houdend met de omstandigheden zijn de Zwitserse Rijnhavens (SRH) niet ontevreden met het halfjaarresultaat van 2020: er is in de eerste zes maanden ruim 2,7 miljoen ton overgeslagen. In 2019 was dat 3,2 miljoen ton.

Het zeer sterke resultaat van de eerste helft van 2019 kon niet worden herhaald door de huidige economische situatie en de dalende binnenlandse vraag. COVID-19 levert een daling op van bijna 16 procent.

Minder minerale olieproducten

Er werd een enorme inzinking gevreesd. Die bleef uit. De binnenvaart slaagde er volgens SRH juist in haar rol als belangrijke pijler van de voedselvoorziening te bewijzen, zelfs in tijden van crisis.

De belangrijkste oorzaak voor de afname van de overslag is de daling van de invoer van minerale olieproducten – nog steeds het belangrijkste goederensegment voor de gezamenlijke havens van Basel-Kleinhüningen, Birsfelden en Muttenz-Auhafen. Die was 15 procent. Bij de containers was de krimp circa 11 procent.

Import

Muttenz werd het hardst getroffen met een min van 27 procent. Birsfelden moest net geen 15 procent teruggang incasseren. Juist die twee havens moeten het vooral hebben van olieproducten. In Kleinhüningen, waar naast droge bulkgoederen en recyclingproducten vooral containeroverslag plaatsvindt, was de afname 11,5 procent.

De import – verreweg het belangrijkst met bijna 2,3 miljoen – daalde met 14,5 procent In vergelijking met de eerste helft van 2019. Het exportverkeer kwam uit op 430.000 ton. Dat was 21 procent minder.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -